Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '09

 
Kategori
Eğitim
 

İşte İİBF programları boş kontenjanları

İşte İİBF programları boş kontenjanları
 

Gerek Üniversite hazırlık sürecinde, gerekse ÖSS tercihleri sürecinde her zaman üniversite adaylarının yanında ve destekçisi olan ÖSS Servisi uzmanları, şimdi de 2009-ÖSYS sonrası yeterince tercih eden bulunmaması nedeni ile dolmayıp boş kalan kontenjanları inceleyerek, adayların ek yerleştirme öncesinde fikir sahibi olmalarına yardımcı oluyor.

2009-ÖSYS sonrası dolmayan kontenjanları inceleyen ilk dosyamızı lisans programlarından (4 ve daha üstü yıl eğitim veren fakülte ve yüksekokullar) İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri bünyesinde yer alan üniversite programlarına ayırdık. İİBF bünyesinde devlet üniversitelerinde hemen hemen hiç boş kontenjanın kalmadığını görmekteyiz. Sadece bir iki üniversitede UOLP-SUNY anlaşmalı programlarda boş kontenjan bulunuyor. Aslında bu programlar hatırı sayılır üniversitelerimizde ve eğitimin bir kısmının yurtdışında alınarak çift üniversite diploması sahibi olunması açısından oldukça avantajlı. Fakat yurtdışı eğitimi sırasındaki maliyetler adayları tercih eğiliminden uzaklaştırmış olabilir. Adaylarımıza bu programları tercih etmeden önce ilgili programın özel koşullarını ayrıntılı olarak incelemelerini öneriyoruz.

Vakıf, KKTC ve ÖSYM kılavuzunda yer alan yabancı üniversiteler ise İİBF bünyesinde yer alan programlardan boş kontejan seçeneği oldukça zengin. Hem Türkiye"de yer alan vakıf üniversiteleri hem de KKTC"deki üniversitelerde neredeyse okumak isteyebilinecek bütün iktisadi ve idari bilimler fakültesi programlarının boş kontenjanları bulunuyor. Özellikle KKTC üniversitelerinde %50 burslu programlarda bile oldukça fazla kontenjanın boş kalmış olması da dikkat çekici görülüyor.

Üniversite adayları için iktisadi ve idari bilimler fakültesi dolmayan kontenjanlarını analiz ettik derledik. İİBF bünyesinde yer alan programların boş kontenjanlarını üniversitesi, program adı ve boş kalan kontenjan sayısı şeklinde görmeniz mümkün. İlgili çalışmanın tamamını buradan sizinle paylaşmak isterdim, fakat ne yazık kı analiz çalışması PDF formatında oluşturulmuş ve buradan doküman paylaşımında bulunamıyoruz. Bu nedenle sizlere ilgili çalışmanın adresini verebiliyorum, ilgili adrese tıkladığınızda İİBF bünyesindeki programların 2009-ÖSYS sonrası boş kalan kontenjanlarına ulaşabileceksiniz.

İşte 2009-ÖSYS iktisadi ve idari bilimler fakültesi devlet ve özel (vakıf, KKTC, yabanncı üniversiteler) üniversitelerinin boş kontenjanları:
http://www.ossservisi.com/belge/2009_oss/2009_bos_kontenjan/iibf.pdf

Ufuk AYDIN
Rehberlik Uzmanı

 
Toplam blog
: 11
: 2500
Kayıt tarihi
: 06.08.09
 
 

1996-2000 Eğitim Fakültesi. Rehberlik Uzmanı. www.OSSservisi.com Sitesi Genel Sekreteri, www.YgsLys..