Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '13

 
Kategori
Siyaset
 

İşte şimdi bağımsız olduk/ Boynumuzda Amerikan zinciri, ayaklarımızda Rus prangası

İşte şimdi bağımsız olduk/ Boynumuzda Amerikan zinciri, ayaklarımızda Rus prangası
 

Birisine siyasi, diğerine ekonomik olarak bağlıyız. Bu petrolün bir gün başımıza iş açacağı belliydi ama doğalgaz yüzünden bağımsızlığımızı kaybedeceğimiz aklıma gelmezdi doğrusu.

Kim ne derse desin bugün Türkiye Rusya’nın ekonomik güdümü altındadır. Türkiye uluslar arası camiada Rusya’ya karşı karar alamaz. Rusya tıpkı Ukrayna’da olduğu gibi “Vanayı çevirdim mi işin biter” diyecektir.

Bu durumun bazılarına göre mahsuru yok. Çünkü zaten onlar daha önce ülkemizi İngiliz himayesine ya da Amerikan mandasına teslim edeceklerdi. Amerikan mandasının yanında bir de Rus öküzümüz oldu, hepsi bu.

İşin garibi bu bağımsızlık rezaletinden ikide bir “Tam bağımsız Türkiye” diye bağıran Atatürk’ün manevi evlatları da rahatsız değil. Kerim Korkut öncülüğündeki “Yeni Nesil Vatanseverler” dışında hiç kimse ülkenin bağımsızlığının elden gittiğinin farkında değil.

Rus dışişleri bakanı Lavrov Suriye konusunda Türkiye’yi ağır şekilde suçladı. Mısır’da darbecilere bağıran, Suriye’de ise Esat’a adeta “Tokatlarım seni” diyen yiğit başbakanımız ağzını açabildi mi? Esat’a bağır, Putin’in yanında süt dökmüş kedi gibi ol. Rusya çok mu barışçı bir ülke? Afganistan’da, Gürcistan’da, Çeçenistan, Kırım… Şimdi de Ukrayna’yı tehdit ediyor. Mısır’ın fellahları için kendini parçalıyorsun, peki, Ukrayna’da komşun, niye sahip çıkmıyorsun. Yemiyor değil mi? Adama doğalgaz olarak bağlanmışsın, mahkûmsun; kışta kıyamette vanayı bir kısarsa alimallah 76 milyon donar. Bağımsızlığı tehlikeye düşürecek derecede böylesine bir anlaşma olur mu?

Amerika’yla stratejik işbirliği anlaşması, Rusya ile de doğalgaz anlaşması. Önceden Amerika boynumuza taktığı zincir ile bizi istediği yöne çevirip duruyordu. Şimdi bir de Rusya çıktı. O da ayaklarımıza pranga bağladı. Hani küçük ülke değil ki ağzına bir tane patlatıp kurtulasın. Bağımsızlık da neymiş, bunlar seviyorlar zaten köleliği. Dedeleri vatan haini Vahdettin ülkeyi satıp kaçmadı mı?

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..