Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İstemek, ama nasıl istemek?

İstemek, ama nasıl istemek?
 

www.fotografdunyam.com


Hayatın sırrını çözmüş(!) iş dünyasının aranan guruları istemekle her şeyin olabildiğine kanaat getirmişler. İste ve yap şeklinde iki kelimeyle anlatılabilir belki. Belki de 1000 $’a bir kaç gününüzü ayırıp sahibinden dinlersiniz hayatın sırrını.

Ben henüz karşılaşmadım hayatın sırrını bu yolla çözmüş birine.

Peki, sakatlık nerede? Bence istemenin bir raconu var, asıl onu keşfetmeli. Öncelikle istemenin bir düşünce olduğunu ve düşüncelerinde hayata yön ve şekil verdiğini kabul etmeliyiz. Düşünülmemiş hiçbir şeyin gerçekleşmesi söz konusu değildir. Eğer bir şeyler hayatımıza girmişse mutlaka öncesinde düşünce olarak hayat bulmuştur. Sıralama hiç şaşmaz. Düşünceler ve gerçekleşenler… Ancak süreç hep gözden kaçırılır. Düşüncenin gerçekleşene kadar kat ettiği süreç… Bir cihaz olsa, tüm düşüncelerimizi bir kenara kaydeden ve hangi sıklıkta düşündüğünüzü tespit edip gruplandıran, emin olun ki bu kayıtların sonucunda, sistematik ve devamlılığı olan en saf arzularımızla içimizde yeşeren düşüncelerin gerçekleştiğini fark edebiliriz.

Zihninizde beliren düşünceler kaba alandan daha derinlere inmeye başladığında daha güçlü olacaktır, saflaşacaktır. Saf düşünce en etkili düşüncedir ve aynı saflıkla bu düşüncenin sürekliliği gerekmektedir. Bir süre sonra görülecektir ki düşünce gerçekliğin ta kendisi olmuş.

Bir dönem çok satan herkesin ilgi duyduğu “The Secret” adlı kitapta bahsedildiği gibi “düşün ve iste ya da iste!” Zaten istediklerinde bir düşünce değil mi? Kitap’ta ne diyor;”Nasıl, hangi yolla olacağına kafa yorma, sadece iste ve gerçekleşmesine imkan ver.” Ama kitap birazcık popilist ifadelerle süslendiği için sanki otur oturduğun yerde iste ve düşün paralar gelsin gibi bir sunum gerçekleşmiş. Aslında orada anlatılmayan beklide insanlara çekici gelmeyeceği için, eyleme geçmek tarafı hiç sorgulanmamış. Evet, nasıl hangi yolla paranın geleceğini düşünmek, sorgulamak bu felsefeye ters. Ama yolları sorgulamamak demek, herhangi bir yolu denememek demek değil.

İstekleriniz en derin düzeyden destek almaya başlamışsa onların olgunlaşma ve gerçeğe dönüşmesi için biraz zaman gerekir. İşte bu zaman zarfında da bizim eylemde bulunmamız ne yapıyorsak ya da ne yapmayı planladıysak onları, bıkmadan sabırla yapmaya devam etmeliyiz. Unutmayın ki çok güçlü isteklerin gerçekleşmesi kişinin zihin antenlerinin her yerden sinyalleri alabilmesi ve bu sayede isteklerini gerçeğe dönüştüren yolları keşfetmesine olanak tanıyacaktır. Geriye bu yolları denemek kalmaktadır.

Doğa, pek çok yol gösterir, sayısız kapılar açar bizlere. Zihnimiz ne kadar berrak, bilincimiz ne kadar açık ise, bize açılan kapıları hem de en uygun olanı görmemize olanak sağlar. Ve seçeceğiniz yol veya yollar geçeceğiniz kapılar bilin sizi nereye ulaştıracak?

İsteklerinize…

Tüm arzu ve isteklerinizin gerçekleştiği bir hayat dileğiyle…

 
Toplam blog
: 8
: 1086
Kayıt tarihi
: 09.06.08
 
 

Üniversite eğitimimi tamamladıktan sonra Pazarlama alanında faaliyette bulunmaya başladım. Bir blog ..