Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '13

 
Kategori
Deneme
 

İstemek, nazar ve niyaz

İstemek, nazar ve niyaz
 

Şansınız bol olsun


İstemek ile başlıyor döngü. İstek ne derece güçlü ise o denli dayanılmaz şekilde bizi meşgul ederek ilerliyor damarlarımızda. Unutmayı, unutulmamayı, köşedeki ışığın altında kitap okumayı, kırmızı arabayı, yeşil fuları, pembe fili, zahmetsizce para kazanmayı, yılların geçmesini, zamanın durmasını, eski aşkları, yeni modayı yakalamayı, perdeyi kapatmayı, kahraman olmayı, dondurma almayı, göze girmeyi, sınavdan geçmeyi, yolda kalmamayı, uzaklarda olmayı, idare etmeyi, yola getirmeyi, telefonun çalmasını... Ne kadar çok şey isteniyor şu hayatta. İstenilenler çoğunlukla da oluyor aslında. Olmayanlara ne oluyor peki? Yanıtlanmamış talepler diye bir bölme mi var evrende bir yerlerde? Orada beklemeye mi başlıyor bu istekler gerçekleşmeyi? Yoksa kaldırılıyor mu bir kenara hiç çağrılmamak üzere.

Neler istedik hayattan ve ne kadarı oldu bir düşünelim. Ne kadarı vadesinde, ne kadarı vadesi dolmadan, ne kadarı geç yanıtlandı? Küçük şeyler de dahil elbette, sonuçta dilekler aleminde yüzölçümsüz alanda birer sinyal onlar sadece, yanıp sönüyorlar.

Sizi bilmem, benim dileklerim pek güzel oldu. Olmayanlar da yok değil. İstemeyi de bilemediklerim olmuştur. İstediğim, iyi ki olmadı dediklerim de çoktur. Çok isteyip ardına düştüklerim, istediğim anda kavuşamadıklarım, sonra vadesi gelince artık olmasa da olur dediklerim de çok. Hayatımın kimbilir ne kadarını isteyerek ya da istemeyerek geçiriyorum. Geçenlerin hepsi yerini bulmuş, gelecekler sırada bekliyor. Yarın için ne istiyorum, bir sonraki gün olsa ne kaybederim, olmasa ne olur, bilmiyorum. İçimdeki istek candan mı, kim nereden bilebilir benden başka? Ben bile bildiğimi sandığım halde bilmiyor, canımı acıtınca anlıyorum candan mı değil mi...

Benim nazarımda böyle sıra sıra istekler rengarenk dizilenmişken, dostlarım ne istiyor diye bakıyorum arada bir. Onlar da bana destek oluyorsa isteklerimde ne ala, güçleniyor içimdeki ışık. Mekanlar aşıp ulaşıyor dualar birbirine. Ne güzel o zaman gerçekleşen dilekler.

İstekler gerçekleştiğinde mutlu olabiliyoruz. Kural böyleyse de, esas olan o mutluluğa verilen emek. Bazen o emek bir ana sıkıştırılmış çok güçlü bir istekte gizli, bazen de uzun vadelere bölünmüş isteklerin birikiminden ibaret. Çoğu zaman da bilmediğimiz sınavlardan geçerek ulaşıyoruz o mutluluklara. Acının, tatlının ve sabrın ürünü olan isteklerimiz gerçekleştiğinde ise dokunmayın keyfimize, cennet bahçelerinin anahtarı elimizde demektir. Aşk, nice sınavları bize engel koyarken, biz onun muhabbetiyle vakit eylerken buluyoruz kendimizi. Yine de iyi ki o istekler, o nazar, o niyaz ve vuslat var.

Dileklerimin gerçekleşmesine küçük büyük katkı sağlayan herkese sonsuz şükranlarımla...
Muhabbetle kalınız.

 
Toplam blog
: 149
: 652
Kayıt tarihi
: 07.04.10
 
 

Sazsız söze ezgiler diziyoruz, birer birer. "Kim" olduğumuzun belli olmadığı bu dünyada K..