Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '09

 
Kategori
Güncel
 

İsviçre, Türkiye Dışişleri Bakanını içeri atar mıydı?

İsviçre, Türkiye Dışişleri Bakanını içeri atar mıydı?
 

Bana öyle geliyor ki iyi ki İsviçre’de açıklama metinleri üzerinde kriz çıktı da, Dışişleri Bakanı ucuz kurtuldu. Ermenistan Dışişleri Bakanı ile protokol imzalayan Türkiye Dışişleri Bakanı protokolden sonra konuşma yapsaydı ve bu konuşmada “soykırım yok” deseydi neler olmazdı ki…

Düşünün, Türkiye Dışişleri Bakanı konuşma yapacak ve bu konuşma televizyonlarda Türkiye’de de izlenecek. Eeee, ülkede 1-2 yıl içinde seçim var. Soykırımı tanımadığını söylemek zorunda. Arkasında sıra sıra gardiyan gibi dizilmiş “büyük” Dışişleri Bakanlarının hoşuna gitmese de bunu söylemekten başka çaresi yok. Yoksa bırakın gelecek seçimlerde seçilmeyi, milletvekili adayı bile yapmazlar, oy yitiririz diye. Hele seçim zamanı gelsin, oy götürecek tüm açılımların en büyük düşmanı kendileri olacaklar.

Ya söylese ve o sırada İsviçre’de televizyondan izleyen malum kişilerin yönlendirdiği bir savcı çıksa ve gönderse polisleri alın getirin dese, ne olurdu?

İyi ki kriz çıktı da içeri atılmaktan ucuz kurtuldu?

Bu protokolü imzalamak için İsviçre’yi seçenleri kutlamak gerek. Daha isabetli bir ülke olmazdı! Erivan bile daha isabetli olurdu.

Ankara, 11 Ekim 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..