Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '11

 
Kategori
Futbol
 

İyi düşün, şans ver, başarılı ol

İyi düşün, şans ver, başarılı ol
 

Cüneyt Çakır


Her an çok değişik konularda da olsa sınandığımı düşünürüm.
Nasıl düşüneceğimin, hangi tepkileri vereceğimin ve nasıl kararlar alacağımın daima sınandığı hissine kapılırım. Çoğu zaman kendimden ve çoğu kişiden beklediğim şekilde düşünerek veya hareket ederek, tabi tutulduğumu varsaydığım sınavı geçememişimdir. Çünkü duygularım ve yaşanmışlıkların bende oluşturmuş olduğu çeşitli bakış açılarım, mantıklı düşünmeme engel olmuştur. Evet, futboldan bahsedeceğim bu blogumda. Özellikle bir Fenerbahçe taraftarı olmak ve Trabzonspor'un Gaziantepspor' la oynadığı maçın hakemini yorumlamak üzerine olacak yazacaklarım. Eğer Cüneyt Çakır'ın işini iyi yapan bir hakem olduğunu bilmeyen biri olsaydım büyük ihtimalle yine başarısız olacaktım düşüncelerimin sınavından. Bu başarısızlığı şöyle anlatayım. Cüneyt Çakır hata yapmamıştır, taraf tutarak maçı adil bir şekilde yönetmemiştir, bu yanlı yönetim anlayışının sonucu olarak çelişkili kararlar vererek Trabzonspor'un maçı kazanmasını sağlamıştır, şampiyonluk yarışında kendisine düşen görevi yerine getirmiştir...
Çok daha fazla yanlış düşünceye kapılıp Cüneyt Çakır'ın da bir insan olduğunu ve zaman zaman hata yapma lüksüne sahip olduğunu ve hatta kendisiyle çelişebilecek kadar tutarsız kararlar vermesine neden olabilecek olaylar yaşamış olduğunu göz ardı edebilirdim. Ama Cüneyt Çakır gibi başarılı ve iyi bir hakemin dün akşamki yönetiminin sadece bir hatadan ibaret olduğunu düşünerek
kendisine sahip çıkıyorum. Cüneyt Çakır kendi hatalarından gerekli dersleri çıkarabilecek kapasitede bir insandır. Bir daha bu ve benzeri hatalara düşmemesini temenni ederek, başarılar diliyorum kendisine. 

Şampiyon Fener-Trabzon 

Şampiyonluğu yorumlamaya bile nefesim yetmeyebilir. O kadar kıyasıya bir çekişmeye sahne oluyor ki, insanın düşebileceği en kötü durum Fenerbahçe veya Trabzonspor camiasının bir üyesi olmak şu anda. İster taraftar olsun, ister futbolcu olsun, isterse yönetici olsun hiç farketmez, çok büyük bir emek ve beklentiyle şampiyonluğa kilitlenmiş insanların yarışı yaşanıyor. Gerginlik, baskı, heyecan, aşırı istek ve daha bir çok etken insanları tarifi imkansız hallere sokuyor. Maçları izlerken veya o maçlara çıkarken çok değişik tepkiler verilebiliyor. Fenerbahçe de Trabzonspor da hak ettiler bence. Bugüne dek oynadıkları futbol ve vermiş oldukları mücadele ile, diğer takımlar(!) gibi bu iki kulüp de bulundukları konumu sonuna kadar hak ettiler. İşin kazanacak olana göre iyi, kaybedecek olana göre kötü olan tarafı ise tek kupa verilecek olması. Tarihin tek bir şampiyonun ismine yer verecek olmasına üzüldüğümü itiraf etmeliyim. 

Şampiyon Samsunspor  

Samsunspor'un Spor Toto Süper Lig macerası yeniden başlayacak. Çok ateşli taraftarı olduğunu bildiğim Samsunspor'un, lige renk katacağından ve bir zamanlar olduğu gibi yine ligin kaderini tayin edecek skorlara imza atacağından şüphem yok. Hoş geldin Samsunspor. 

 
Toplam blog
: 37
: 427
Kayıt tarihi
: 03.04.11
 
 

Güncel konularda yazacağım blogları sizinle paylaşmak için burdayım. Severek yaptığım bir uğraştı..