Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '16

 
Kategori
Özel Günler
 

İyi seneler

İyi seneler
 

(Zeliha Tezel) Teşekkürler arkadaşım, Işık olamasak da mum yaka bilmeliyiz.


Bir yılın daha sonuna geliyoruz. Her yıl aynı günler geldiğinde  düşünüyor, sorguluyor  ve yaşıyoruz. Kimimiz yaşadıklarından memnun  aynı şekilde yaşantısının devamını dileyip yaşanacak yıldan da artarak devam etmesini beklerken, çoğumuz yaşadığımız olayları, günleri, ayları unutmak istiyor, Hiç yaşanmamış saymak istiyoruz.

Yangınlarda, cinayetlerde, terörden adı ne olursa olsun ihmal, ihanet, suistimal gibi bütün olumsuz eylemler yakıyor canımızı,

Beşiktaş’ta, Erciyes’te  yaşanan kanlı olaylarda hayatını kaybeden gencecik insanlarımızın acısı düşmüşken  evlat öksüzü ana babaların yüreğine, iflah ol hiçmaz hiç biri, bu yüzden en büyük dileğim, Allah gençlere bizleri ebedi evimize yerleştirmeyi göstersin de aksinden bütün aileleri korusun, hayat zor, işsizlik, hastalık, emeğinin karşılığını alamamak gibi sorunlarla boğuşurken insanlar terör denilen ilet musallat oldu başımıza, ölenlerin acısı tarifsiz bunu biliyoruz. Acılı ailelere sabır şehitlerimize rahmet diliyorum. Bir de olaylarda yaralanan, sakatlananlar var. Hiç belli değil bunların  geleceğinde neleri kaybettikleri, çalışabilecek mi? yürüyebilecek mi? hepsine acil şifalar diliyorum ve  Keşke diyorum keşke toplu halde  rüya görmüş olsak da uyandığımız anda “İYİ K”İ rüyaymış deyip bayram edebilseydik!..

Toprağa verilen gencecik bedenlere ve ailelerine sokaklarımızdan güvenle teslim edemediğimizden, verecek hesabımız var hepimizin, koruyamadığımız, hayallerindeki hayatı yaşayabilmelerine yardım edemediğimiz,   kayıp listelerine yazılanlara, bakamayacağımız, sayamadığımız, kıyamadığımız canlara hesapsız kıyanlardan sa  hıncımızı nasıl alabileceğimizi de bilemiyorum. Daha öncekiler, O’nlardan öncekiler hepsi yüreğimize ateşler atarak gittiler. 

Dilerim gelecek yıl gideni aratmasın, hayatımızı, dünyamızı, güzel Yurdumuzu ve günlerimizi aydınlatsın, öyle bir rüzgarla, öyle bir yağmurla gelsin, karla gelsin ki; silip süpürsün yeryüzünden karabulutları, öyle bir süpürsün ki; kararmış kalplere insaf, merhamet, ilgi, sevgi, iyilik, güzellik, güzel ahlak esintileri doldursun, iyilerin gücünü, azmini, bütün erdemli tutum ve davranışlarını artırsın, Yüce yaratanımız gören gözlere ışık,  kulaklara  duyabileceği en güzel ses, tutunabileceği ellere sağlık versin, ne verirse versin iyisinin güzelinin artabilmesini  nasip eylesin dileğimle mutlu, umutlu ve güvenli yaşamlar  iyi seneler olsun cümleten!..

 

 
Toplam blog
: 209
: 350
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Kurşun kalemden gelen ağaç kokusunun kağıtla buluşma büyüsüyle yoluna devam eden, Lise mezunu, ha..