Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '12

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İyi şeyleri bilirsek iyi şeyler yaparız

İyi şeyleri bilirsek iyi şeyler yaparız
 

İyi şeyleri bilmekte zihni arındırmakla, zihni arındırmak ise “ içe dönmek” ile mümkündür. Geçmişte içe dönmeyi arzu ve isteklerimin doğrultusunda hareket etmek olarak tanımlamıştım. Ancak bir türlü tatmin olma hissine ulaşamıyordum. Sanırım sorun bendeydi, değişimi kabul edemiyordum. Aslında daha da kötüsü değişimi fark edemiyordum. Bu durumu, bilgisayar programının yeni sürümü piyasaya çıktığı halde eski sürümü kullanmakta ısrarcı olmaya benzetebilirsiniz. Hani bilgisayar programlarında yeni sürüm olduğu halde eski sürümü kullanmaya devam ederseniz ya, hatta eski sürüm yeni uygulamalar üzerinde kolay çalışmayacak hatta hata verecektir. İşte sürekli değiştiğimiz halde yaşamdan keyif alamadığımız, kendimizi mutlu hissedemediğimiz anlar aslında bu değişimin farkına varamayıp eski sürümü kullanmakta ısrarcı olduğumuz anlardır.

Oysa içe dönme tekniğini kullanarak içeride neler olduğuna bakmalıyız. Tıpkı bilgisayar örneğindeki sorunu analiz eden analist gibi. İçe dönme tekniğinde, içimize dönerek, içimizdeki duygu ve düşünceleri tek tek analiz ederiz. Deneyimimiz hakkında gerçekte ne hissettiğimiz, bu hissi daha önce nerede, nasıl hissettiğimiz konusunda iç değerlendirmeler yaparız. Sonunda yanlış algıyı yaratanla yüzleşiriz. İşte bu tür anlar anlayış ve sevgiyi daha çok hissettiğimiz anlardır.

Üstelik içimize dönerek içimizdeki gerçeğe ulaştığımızdaiyi olanı bilir hale geliriz ve iyi olanı bilir hale gelince de iyi şeyler yapmaya başlarız. Buddhist Monk Shanditeva ’nın “Dünyayı dolaşmak için yeryüzünün her tarafını deri ile kaplamak yerine sadece ayaklarımızı deri ile kaplamanın daha akıllıca olacaktır “  sözünü çok severim. Zira bireysel olarak iyi şeyler yapmaya başladığımızda, diğerleri için iyi olanın gerçekleşmesini de garantilemiş oluruz.

Sevgiler

Gerçeğiniz arzu ve isteklerinizdir.

www.yourwishisyourreality.com

Sibel.kavunoglu@gmail.com

Ven Rita– İçimize doğru yaptığımız yolculuk, vize, pasaport, uçak ve otel rezervasyonu gerektirmez. Ne zaman isterseniz oraya gidebilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey cesarettir.  İçimize doğru seyahat ettiğimizde saçma sapan şeylerle karşılaşabiliriz. Sizi bilmem ama ben sürekli bu saçma sapan şeylerle karşılaşıyorum Saçma sapan şeylerden korkmamaya başladığınızda iç dünyanız mükemmel bir seyahat alanı haline gelecektir. ”

 

  

 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..