- Kategori
- Deneme
İyiyim ben böyle

Baktım yazdıklarıma, nasıl karanlık... nasıl arabesk... Nasıl da içlenmişim yahu. Uzaklaştım buralardan bir süreliğine, aniden ama tam zamanında karşıma çıkan bir fırsatla. Bambaşka biriydim, bambaşka bir şehirde. Herşeyden uzakta, herkesten, dünyadan hatta belki. Yarını düşünmeden, kaygılanmadan, bomboş yaşadım. Uzaktan baktım kendime; garip geldim kendime. Kendime yapılmasına izin verdiğim haksızlıklarla haksızlık yapmışım kendime. En çok bunun için kızdım. Nasıl izin verdim herşeye. Bir yandan da hiç fena değilmişim hani, sandığım kadar zayıf değilmişim, gurur duydum kendime, çıldırmadığım için, gülmeyi bırakmadığım için. Yalnızdım, yalnız başıma ayakta kaldım, hiç bilmediğim bir yerde ve başardım. Gördüm ki, dilini bile bilmediğin, yatacak yer bulamayıp ortada kaldığın, yalnız olduğun bir yerde bile gülmek, yerimde yurdumda gülmekten daha kolaymış. Sorunların somut, çözümler net. Şuursuzca bavulum elimde kaybolmuşken gülüyodum. Kaçırdığım uçağın ardından saatlerce hava alanında bir başıma sürünürken de. Giderken geçmişimi bir kenara atmıştım çünkü. Oh mis. Hiç pişman olmadım gittiğime zira gene olsa gene başlarım aynı noktadan!
Uzaktan baktım kendime, anlam veremediğim bir sürü şeyi orda, düşünmediğim zaman farkettim aniden.
Ve tabiki, bambaşka biri olarak döndüm. Derdim yok artık, aslına bakarsanız, bir kaç kişi hariç; dünya umurumda değil.
Duygularımı aldırdım sanki, heyecanlanmıyorum, sev, nçten havalara uçmuyorum ama üzülmüyorum da.
Asla tercih etmediğim bir şey olduğunu biliyorum, ama eskidendi o. Çocuksu bir haves vardı içimde, artık yok.
Biraz zalimleştim galiba, artık pek önem vermiyorum kimseye. Böyle olunca pek mutlu edemiyor kimse beni ama üzemiyor da. Daha sivri dilliyim mesela, tutmuyorum bişeyi içimde; kimsenin sinirimi bozmasına izin vermiyorum.
Ödüm kopuyor biri huzurumu bozacak diye.
Normal bi hayatım olsun istiyorum; ne çok mutlu, ne de çok üzgün. İsteyeceğim son şeyin bu olduğunu sanırdım ama şimdi memnunum halimden.
Değiştim, herkesin de söylediği gibi.
Değiştin diyenlere diyorum ki, "Bırakın beni kendi halime, siz bakın keyfinize, iyiyim ben böyle."