Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '12

 
Kategori
İzmir
 

İzmir Fuarında Bartın'ı, "Tel Kırması" kurtardı.

İzmir Fuarında Bartın'ı, "Tel Kırması" kurtardı.
 

 

Düzenlendiği ilk 2007’de, 185 firmanın katılımı ile başlayan ve her yıl katılımcısını katlayarak artıran İzmir Fuarı, dünyanın ve Türkiye’nin farklı destinasyonlarından turizm potansiyellerini ağırlıyor. Bu vesile ile çok farklı ülkelerden gelen ve “turizm satınalmacısı” niteliği taşıyan 50’nin üzerinde konuğun yer aldığı Fuarda, Bartın İli de vardı.

Bu yıl; Şanlıurfa, Trabzon, Denizli, Ordu, Osmaniye, ve Kütahya’nın  partner il olduğu fuarın bu yılki partner ili, Kastamonu oldu.

TRAVEL Turkey İzmir, İzmir Fuarcılık Hizmetleri (İZFAŞ), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Hannover Messe İnternational İstanbul işbirliğinde organize edilen fuarda, bu yıl 6’sı (Güney Kore, Endenozya, Umman, Sri Lanka) ilk kez olmak üzerde 20’ye yakın ülkeden, 60 dan fazla ilden 700’ü aşkın firma katılıyor.

Fuara ayrıca Almanya, Bosna Hersek, Güney Afrika, Güney Kore, Hırvatistan, Hindistan, İspanya, İtalya, İspanya, Kanada ve Tataristan katılıyor.

Yukarıdaki ülkelerin turizm profesyonellerinin bir araya geldiği Fuarda, turistik veriler, bir halı gibi gözler önüne  serilerek turistik değerleri ortaya konuyor, müşteriyi cezbedecek atılımlarda bulunuyorlar.

Bartın ne yapıyor turizm alanında ? Bartın, sadece tel kırma işleri ile aranıyor. Sade ve sadece ”tel kırma”  ile anılıyor. Daha turizm yok. Olsaydı, iyi olmaz mıydı? Henüz planlama safhasında. Yavaş yavaş kendimizi, alıştırma safhasındayız. Turisti, Bartın’daki SİT alanındaki asar-ı antika evler arasında dolaştırıp, sonra da yalıda bir “pumpum çorbası” içirerek, altına da, dibi delik bir tekne vererek Boğaza doğru ırmaktan uğurlayacak değildik bu mantıkla. Bartın’ın turistik anlayışı, bu olamaz her halde

Turizm potansiyeline sahip olanlar mallarını sergilendi standlarda. Dünyaca tanınmış Amasra’mız varken, Ankara’lara haber salıp, en yakın plaj Bartın’da  derken, diyebiliriz ki, Türkiye’nin en küçük ilimizi,  Bartın kokulu  “tel kırma” lar kurtardı. Valisinin de İzmir’e gelerek Fuarda bulunması, sürpriz oldu, prestij kazandırdı.

Bu fuar turizmcileri sahip olduklarıyla birlikte görücüye çıkan fuardır. Uganda bile katıldı fuara. Kasavubu, Lulumba, Tulumba’ların memleketi Uganda. “ Turisti nasıl artırabilirim diye turizm satınalmacısı ülkelerle, canciğer kuzu sarmaş.

Çok zengin döşenmiş turizmcilerin standlarında albenisi bilinen turistik yöreler sergileniyor. Herkes, bu yolla, müşteri potansiyelinin grafiğini yükseltiyor.

Travel Turkey İzmir  yerli ve yabancı turizm profesyonellerini bir araya getirirken, İzmir Fuarında mütevazı ama zengin içerikleriyle Bartın da vardı. Bartın Valisi ve Yardımcısı Erdoğan Özdemir eşleriyle birlikte, stand’da yemek yerlerken gördük. Türk turizm sektöründeki yenilikler ve gelişmelerin ele alınacağı konferanslar da, öteki bölümlerde kalabalık izleyicileriyle  takip ediliyordu.

 Fuar, bu Pazar sona eriyor.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..