Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '12

 
Kategori
Astroloji
 

Jüpiterin karanlık yüzü

Jüpiterin karanlık yüzü
 

Eski çağlardan günümüze ulaşan kaynaklarda Jüpiter, Ay, Güneş, Merkür, Venüs, Mars, ve Satürn ile birlikte görünür hareketlerinin diğer yıldızlardan farklılığıyla tanınan 7 gökcisminden biri olarak gösterilir. Bu yönüyle, antik gökbilim için olduğu kadar astroloji açısından da önem taşıyan gezegen, birçok dilde haftanın yedi gününe adını veren varlıklardan biri olarak, tarihöncesinden günümüze insan kültüründe yerini korumuştur.
Bir dış gezegen olan Jüpiter, Güneş çevresinde 12 yıllık dolanma süresi ile 13 ay süren kavuşum devrine sahiptir ve her yıl bir burçtan diğerine geçer. Venüs'ten sonra gökyüzünde izlenebilen en parlak gezegendir. Seyrek olarak, kısa dönemler için Mars parlaklıkta Jüpiter'i geçebilir.
Kavuşum dönemini kapsayan 1-2 aylık dönem dışında yıl boyunca rahatlıkla çıplak gözle izlenir.
Astrolojik açıdan baktığımızda, haritamızdaki Jüpiterin diğer gezegenlerle yaptığı olumlu açılar, bulunduğu ev konularında şansımızı açar. Bu belki bir iş, belki bir  ev v.s. gibi.. Bu durumda  bize düşende fırsatı değerlendirmektir.
Jüpiterin Genel olarak temsil ettiği şeyler: Jüpiter parayı, bankacılığı, borsayı, felsefeyi, yardım işlerini ve benzeri pek çok şeyi daha  temsil etmektedir.
Tabi bunların en başında da hayatı sevmeyi , neşe ve zenginliğide işaret ettiğini söylemeliyim.
Ancak haritamızda sürtüşmeler, sert açılar olması zamanımızı kendi şansımızı yaratmak için harcamamız gerektiğini gösterebilir .
Ben bu gezegeni genellikle genişleme diye nitelendiriyorum. Şunu hatırlatmakta da yarar görüyorum Jüpiter sadece "para" demek değildir. Yaşamımızdaki şanslı veya şansız alanlarımızı da bize gösterir. Tutkularımızı körükleyerek kaderimiz üzerinde etkili olur.
Bu yaşamımızdaki misyonumuzu belirlememide en büyük  yardımcımız olacaktır. Bir nevi hayatımızdaki Jokerimiz demek yanlış olmaz aslında; ne dersiniz..
Evet  şimdi  gelelim Jüpiterin karanlık yönüne....
Büyük iyicil Yıldız nasıl kötücül çalışabilir diyebilirsiniz. Zira bende inanamazdım, Astrolojiyle tanışmadan, hayatımda ki bazı sevimsiz olaylarda Jüpiterin izini görene kadar..
Sert etki almış bir Jüpiter, bazı tehlikeli denilecek yönlerine rastlanır. o zaman kişinin yerli yersiz kendini övmesine, hareketlerin kabalaşmasına neden olacaktır. Sert etki almış kişilerde parayı aşırı sevme görülebilir. Jüpiterin uyumsuz konumda iken kişinin sorumluluk duyguları oldukca zayıflayabilir.
Bu şans ve bereket gezegeninin, Mars, Satürn, Uranüs- Şiron ve Şans noktasından aldığı sert etkilerde, tetiklenerek olayların şiddetini arttırarak üzücü sonuçlara neden olabilir.
Jüpiter'in uyumsuz yerleşimi ve zor açılarının bazı etkileri aşağıdadır.
 Koç'da çıkarcılık, kabalık, Boğa'da bencillik, İkizler'de kibirlilik, Yengeç'de güvenlik, Aslan'da kalp, kilo, Başak'da tembellik, Terazi'de yasal sorunlar, Akrep'de para kaybı, Yay'da bencillik, Oğlak'da zayıflık, Kova'da hoşgörüsüz, Balık'da aşırı duygusallık verecektir.
Jüpiterin Plutonla uyumsuz açıda olması kişinin,  parasal konularda hatalı karar vermesine neden olabilir. Bu durumda ortaya para kayıplarının çıkması kişinin hayatını zorlayacaktır.
Neptün'le olan uyumsuz açılarda büyük hayal kırıklıkları, verilen yanlış kararlar, bizi üzecektir.
Uranüs'le uyumsuz pozisyonlarda, akla ilk gelen beklenmedik para kayıplarından ve spekulasyonlardan zarar görmemiz mümkündür.
Satürnle yaşadığımız sert etkiler riskli işlerden ve aldanmalara karşı uyanık olmamıza  işaret eder. Neyse ki, Jüpiter güçlü bir yıldızdır, bu kadar sert etkiler alması  ender görülür.. Dileyelim Jüpiter sonsuza kadar talihimizi, onurumuzu, herşeyimizi korusun... Jüpiterin hayatımızdaki en önemli yeri bize sağlayacağı doyum ve mutluluktur.
 
 
perihan ülker solmaz
----------------------------------------------
JÜPİTER
Güneş’e uzaklık açısından beşinci gezegen. Aynı zamanda da kütlesi bakımından en büyük gezegen olan Jüpiter’in kütlesi, bütün gezegenlerin toplam kütlesinin 2,5 katı, Yer’in kütlesininse 318 katıdır
Biçimi büyük ölçüde yassıdır. Ekvator çapının 142.800 km olmasına karşılık, kuzey ve güney kutupları arasındaki uzaklık yalnızca 133.500 km’dir. Jüpiter, Güneş çevresindeki yörüngesini, Yer’in Güneş’e uzaklığının 5,2 katı olan Güneş’e 778,3 milyon km uzaklıkta bulunduğu noktada, 11,9 yılda tamamlar.
Jüpiter’in, tıpkı Güneş gibi, en eski Güneş bulutsusunun bir bölümünün genelçekim hızının apansızın düşmesi sonucu oluştuğu varsayılmaktadır. Jüpiter’in çekirdeği (günümüzde bu çekirdek, kütlesi Yer’in kütlesinden birçok kat fazla bir kayaç kütlesidir) oluşunca ve yeterli büyüklüğe ulaşınca, yerçekimi nedeniyle bu çekirdeğin çevresinde bulutsu gazlarından bir tabaka oluşmuştur. Güneş gibi Jüpiter de başlangıçta hidrojen ve helyumdan oluşmuştur ve sıcaklığın yeterince fazla olması nedeniyle, atmosferi altında katı düzlem bulunmaz; yalnızca gaz ile sıvı arasında dereceli bir geçiş sözkonusudur. Gezegen yüzeyinden merkeze uzaklığın yaklaşık dörtte birine ulaşıldığında, sıcaklık ve basınç öylesine artar ki, sıvı, bir metal sıvısı halindedir; bu olguyu fizikçiler, moleküllerin dış yörünge elektronlarından arınmasına bağlamaktadırlar.
Jüpiter’in atmosferinde ayrıca az miktarda su, amonyak, metan, vb. organik bileşikler (karbon gibi) bulunur. Astronomlar, Jüpiter’in atmosferinde birbirlerinden 30 km uzaklıkta üç bulut tabakasının yeraldığını varsaymaktadırlar.
 
 
Kaynaklar: wikipedia, Molly Hall
 
 

 
Toplam blog
: 6
: 2476
Kayıt tarihi
: 14.02.12
 
 

Ben Perhan Ülker olmaz İstanbul Ortaköyde doğdum.. İlk gençlik yıllarımdan beri Asrtolojiyle ilgi..