Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '12

 
Kategori
Kitap
 

Kabe'nin bulunduğu koordinatların mucizesi (İlk kez yayınlıyorum)

Kabe'nin bulunduğu koordinatların mucizesi (İlk kez yayınlıyorum)
 

Kabe'nin Hayat Şifrelerinde daha önce TV'lerde açıkladığım konuların detayları var. 

Kuran'a sayısal dijital gözlüklerle bakmayı sevmemekle beraber aklıma çok ilginç bir konu geldi. Hz. Muhammed'in (SAS)'in hayatında peygamberlik yaptığı ay yılıyla yaklaşık ( Pazartesi günü 13 Ağustos 610 yılı ile 8 Haziran 632 zaman aralığı ay yılıyla yaklaşık 22 yıl 2 ay 3 gün oransal değeri 22,16dir ) -22,16 (Hicri takvime göre) sürenin ve ayyılıyla 40 yıllık Peygamberlik yapmadığı sürenin Kabe'nin koordinatlarıyla bir ilgisi olabilir miydi?

Ay takvimi, güneş takviminden 13 gün farklıdır. Dolayısylar 23 Ay yılı güneş yılına göre kaç yıl yapmakta?

Yada 39,48 ay yılı güneş yılına göre kaç yıl yapmaktaydı?

13 gün / 365,25 = 0,03559206 kadar yıllık bir fark oluşmakta.

Ay yılı olan yaklaşık 22,20 yılı başına 1 koyup bu orana bölersek güneş yılını buluruz.

22,16 / 1,03559206 = 21,40 yaklaşık bir sonuç çıkmaktadır. Bu Güneş yılıyla yaklaşık vahyin geliş süresidir. Bu sayı'nın 0,15 derece sapma göstermesinin nedeni aşağıdadır.

Bu süre içerisinde Peygamber Efendimize vahyin gelişi bazı nedenlerden dolayı kesintiye uğramıştır.

İFK olayı ve İnşallah dememe olayında vahiy kesilmiştir. Tahminen bu olağan üstü durumları da (1,8 ay - 0,15 yıl ) çıkartığımızda 21.25 saysını buluruz ki bu da tam olarak KABE Kuzey Boylamı olmuş olur.

Aynı hesaplamayı Hz. Muhammed'in Peygamber olduğu yaş içinde yaptığımızda da çıkmakta.

Yaklaşık olarak 38,08 güneş yılı. 39,48 Ay yılı. 

Bu sonuçlar akabinde ortaya çıkan şey çok ilginç. 21,42 Güneş yılı ile süren Hz. Muhammed'e Vahyin geliş zamanı Kabe'nin doğu boylamını göstermektedir. Güneş gündüzü ve aydınlanmayı işaret eder.

38,08 güneş yılı süren Hz. Muhammed'in Peygamberliği öncesi ise ay yılıyla 39,48 dir ve Kabe'nin enlem sayısına tekamül etmekte. Ay geceyi ifade eder. 

21,42 Güneş yılını alınmasının nedeni Kuran'ı ve geliş sürecini gündüze ve aydınlanmaya, 39,48 DOĞU BOYLAMI ise Ay yılını almamızın sebebiyse Hz. Muhammed'in peygamberlik öncesi dönemdeki Dünya'nın karanlık gece dönemini simgeleyen AY'ı almamıza nedendir. Bu iddiamı kanıtlayan unsur ise her ne kadar dünyanın o dönemde bir çok yeri karanlık içerisinde olsada asıl karanlıklar 39,49 Doğu Boylamının greenwich'ten Mekkeye kadar olan 39,48 lik alan içindeki karanlıktır. Bunun içerisine Avrupa ve Afrika kıtası girmeyi hak ediyordu. Afrika bugün bir çok noktada İslamla aydınlansa da, Avrupa kıtası İslamla aydınlandığının (İspanya Endülüs Devleti'nin verdikleri ve İstanbul'dan Türklerin Yolladığı Batı ve Doğunun tüm birikimi Roma Kitaplığının  hakkını asla ödemiyorlar ve ödeyemeyecekler de).

Rabbimiz yaşamın içinde insanı ve bir çok güzellikleri 1,62 altın oranıyla yaratması sadece Kabe'nin harita üzerindeki altın oranıyla daha önce bir yazarın kitaplaştırdığı şekliyle değil aynı zamanda Kabe'nin tem üzerinden geçen doğu boylamı vahyin geliş sürecini, enlemse vahyi Hz. Muhammed'in bekleme sürecini işaret etmektedir diye düşünmekteyim.

Elbette bunlar benim kendi düşüncelerim ve bulgularım, kimseye dikte ettirmiyorum. Vahye dayalı sembolizm ve çalışmalarımın bir kısmı.

(Elbette herşeyin en doğrusunu YÜCE YARATICIMIZ bilir ve söyler)

Not: Sayın Mehmet Özkol anlattıklarımı anlayacak insanın Türkiye'de çok fazla olmadığını belirtmişti. Bunlar anlaşılsa da anlaşılmasa da ben kendi düşüncelerimi anlatmaya devam edeceğim...

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..