Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '11

 
Kategori
Astroloji
 

Kabe'nin piramitle mücadelesi

Kabe'nin piramitle mücadelesi
 

Kabe bu yüzden insanları duygulandırarak yanına gelenleri ağlatır. Başka hiç bir ibadethane insanı ağlatmaz.


Kabe, yanına gelen insanı ağlatan bu bina Piramit'in DÜŞMANIDIR.

Hiç gitmedim Kabe'ye, Suudi İşgalindeyken gitmeyi istemiyorum, inşallah KABE'nin düşmanı SUUDİLERİN işgalinden kurtulup özgür olduğunda gitme imkanımız olur.

Kabe, evet bir köy camisinden bile mütevazidir. Çok basit yapılmıştır, dört köşe olması malzeme eksikliğinden dolayı değil verdiği mesajlardan dolayıdır. Her bir tarafı KARE olan ve eşitliği, dört element prensiplerini, ibadetleri, hayatı ve insanı en güzel sembolize eden bu bina insanları ağlatıyor, bunun sebebi yanına gelen insanın hayatın, insanın mayasının, ibadetlerin nasılda denge ve uyum içinde olduğunu ruhun fark etmesi ve onunla ram olarak aslında dil, ırk, mezhep, bölge, cinsiyet, sosyal statü farklarının anlamsızlığı ortaya çıkmakta onun yanında. "İşte geldim Allahım" demenin verdiği huzur. 

Her köşesi pusulanın bir yönünü, yer yön insanın dört elementini ve şeytan'ın dört taraftan yanaşmasına engel olacak önemli vurgu ve ibadetleri aynı zamanda prensipleri kriterleri bize söylemeyen çalışan KABE şekil olarak eşitliği ve adaleti sembolize eder. 

Kabe, Hz. İbrahim oğlu İsmail'in sevgi, umut, eşitlik ve adalet prensipleriyle Allah'a adadıkları evdir. Allahın evi elbette belli başlı prensipleri işaret etmeliydi, dağıtılan inancı toplamalıydı. Huzur vermeliydi onu seyreden insana, kendini bulmalıydı insan seyrettiğinde onu. Kabe, işte bunları veriyor bize. (Bakınız Resim)

Piramitler ise, altına aldığı KARE ve prensiplerini ezer. Piramit, KABE ve onun temsil ettiği değerleri ayak altına almaya çalışan Firavun'un ve modern Kapitalist sistemin ezici Hiyerarşisine sembollük ederken, Piramitlerin hangi köle kanlarıyla ve terleriyle nasıl yapıldığını anlatmama hiç gerek yok. Binlerce insanın acı, kan ve Firavun zulmüne gözyaşı dökerek sevdiklerinden ayrı kalarak sözde bir mezar özde ise tiranlığın, zulmün, sömürünün ve Mal hırsının sembolü PİRAMİTler.

Piramit denince akla Firavun gelir, zulm gelir, garibanları sömürerek çaldığı servet gelir, kölelerin ağlayan gözleri akıttıkları ter ve çalışamayınca öldürüldükleri, ilahlık taslama terbiyesizliği gelir. Piramit denince akla, şimdiki gökdelenlerin sahiplerinin ceplerindeki dolar gelir, doların üzerindeki tekgözlü piramit'in altında yazan "Yeni Dünya Düzeni" yazısı gelir akla.

Eski Firavun zulümlerini Amerikan doları bize yeni diye kakalıyor. Yeniye olan ilgini farkındalığında oldukları için eskiyi yeni bir ambalajda yeni sömürüyle sunuyorlar zavallı insanlığa.

O dolar ki onu elde etmek için ne FİRAVUNLUKLAR yapılmakta, O dolar ki onu elde etmek için kaç masumun kafasına Teksaslı silah tüccarlarının bombaları yağmakta.

O dolarki onu elde etmek için kaç kadın kendisini sokakta satmakta. Zekat'ı değil hırsı, paylaşmayı değil kendi için yığmanın sembolü Piramit ve onun üzerinde bulunduğu tek gözlü Piramit.

Allah'ın gözü zalim Firavun'un piramitinin tepesinde hiyerarşik olarak ezmek amaçlı gözetleyici olarak durmaz. Allah, kainatın kurucusu olduğu halde mütevazidir. Firavun karnında b.k taşıyan bir insan olarak İlahlığını piramitle sembolize ederken şimdiki Firavun'lar onun daha büyüklerini Vegas'a yaptılar.

Şekil sembol deyip geçmeyin, inanın çok önemli semboller ve şekiller. Keşke Müslümanlar mimarilerinde s.dik yarıştırırcasına bir Hıristiyan Kilisesi olan Ayasofya'nın Hristiyanlık simgesi kubbeler yerine KABE'yi üretselerdi. Hristiyan kubbeciliği yerine İslamın kati prensiplerinin çizgileri KARE üretilseydi. Kabe'yi putlaştırmak yerine onu anlasalardı. 

Bütün piramitler, sütunlar, kubbeler, Kabe'nin manasına anlamına terstir. Kabe, kesin kati değişmez pirensipleri ( Doğu Köşesi Hava Akıl-Vahiy-Kelimei tevhit-Mütevazilik /   Kuzey Toprak Cömertlik Zekat İnfak Bereket / Batı Sabır Oruç Mücadele / Güney Evrensellik Hac gelinen yer Kalubela ) insana haykırmakta. Kuzey köşesi dünyanın en çok toprağının bulunduğu Kuzey'i Kanada, Avrasaya'yı işaret ederken cimrileşemeyiz. Bu dünya kaç Somaliliyi besler.

Piramit'in İktisat okulları iktisadı "Kıt kaynakların verimli kullanılması" diye öğrencilere kakalarken hiç düşündürmez Denizin neresi kıt? Güneşin neresi Kıt? Havanın neresi kıt? toprağın neresi kıt?

Kıt olan birşey varsa o da Firavun'un ve onun günümüz temsilcilerinin aklıdır. 1- Zira Allahı bulamayan akıl akıl değildir. 2- Allah'ı bulduktan sonra onun prensiplerini anlamaya çalışmayan akıl da akıl değildir. İlk uyarım ilerici olduğunu sanan akıla, diğeri de imanlı olduğunu sanan akla.

Sağlıcakla kalın.

Ayhan ÖZCİMBİT

Kendinize bir iyilik yapın "İslam'da Astroloji Doğum Haritası Rehberi Hayatın Anlamı Esmaül Hüsna Yaşam Şifreleri" adlı kitabımızı okuyun ve okutun, çok geç olmadan....

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı ve özgün Kabe resminin  tüm hakları yazara aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı tamamı veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı bir habere aktif link verilerek kullanılabilir. 

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..