- Kategori
- Yemek - Mutfak
KADAYIFLI ÇİLEKLİ KUŞ YUVASI

Ç,LEKLİ KUŞ YUVASI
ŞANTİLİ ÇİLEKLİ KUŞ YUVASI KADAYIF TATLISI
MALZEMELER
Yarım kilo tel kadayıf
150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gram dövülmüş Antep fıstığı
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yeterince krem şanti ve çilek
HAZIRLANMASI
Yarım kilo kadayıfı iyice tiftikleyelim ve üzerine 150 gram erimiş tereyağı ve 1 çay bardağı sıvı yağı dökerek harmanlayalım.
Kadayıfın üçte biri kadarını teflon tavada renkleri dönene kadar kavuralım.
Kavrulmuş kadayıfla, dövülmüş fıstık içini harmanlayalım.
Yağlanmış mini kek kaplarını yağlayalım ve çiğ kadayıfı dolduralım. Ortasını açarak bolca kavrulmuş kadayıflı fıstık içini koyarak üzerini yine çiğ kadayıfla kapatalım ve iyice bastıralım.
180 derece de ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Bu arada, 3 su bardağı su ve 3 su bardağı şekeri tencerede kaynatarak şerbetimizi hazırlayalım.
Pişen kadayıfın üzerine şerbeti gezdirelim ve 15 dakika beklettikten sonra kalıpları ters çevirerek servis tabaklarına alalım.
Üzerlerine, önceden hazırlayıp buzdolabında soğuttuğumuz krem şanti ve dilimlenmiş çilek yerleştirerek servis yapalım.
Afiyet olsun