Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Kadıköy'de kısık ateşte kızaran Lazio (Fenerbahçe 2-0 Lazio)

Kadıköy'de kısık ateşte kızaran Lazio (Fenerbahçe 2-0 Lazio)
 

Fenerbahçe; UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında, evinde Lazio'yu 2-0 mağlup ederek tur için önemli bir avantaj sağladı.

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Yobo, Egemen, Ziegler, M.Topal (Caner), Meireles, Cristian (Salih), Kuyt, Sow (M.Topuz), Webo

Lazio: Marchetti, Ciani, Radu, Cana, Candreva, Ederson (Ledesma), Hernanes (Mauri), Gonzalez, Lulic, Onazi, Kozak (Klose)

Fenerbahçe, rakibi karşısında maça oldukça temkinli başladı. Özellikle ilk 15 dakika orta alanı kullanmakta zorlanırken, rakip yarı alana şişirme toplarla çıkma hatasına düştü.

Bu tedirginlik ve gelişi-güzel hava topları nedeniyle, sık sık top kayıpları ve akabinde konuk ekibin alan hakimiyetini izledik.

Cristian'ın henüz 4. dakikada, rakip ceza yayında bulunan Sow'a gönderdiği arapasın haricinde, pozisyon üretmekte zorlandılar. Sow'un bu tehlikeli girişimi de stoperlerin ikili sıkıştırması ile sonuçsuz kaldı.

Ancak Gökhan'ın, 16. dakikada topu kendi ceza sahasından uzaklaştırmak isteyen Lulic'e presi sonucu seken top, penaltı noktası yakınında bulunan Sow'un önüne düştü. Sow'un kaleye gönderdiği top, önce kaleciye sonrasında ise direğe takıldı.

Bu şansız dakikadan sonra, özgüven kazanan Fenerbahçe, orta alanda oyunu dengelemeye, ayağa paslarla oyun ritmini kendi lehine çevirmeye başladı. Ancak topu rakip ceza alanına taşıma konusunda yine Cristian-Meireles-Topal üçlüsünün başarılı olduğu söylenemez. Orta alandaki karşılıklı restleşmeler, ilk yarıda golü getirmedi.

İkinci yarıya rakibi önde karşılama düşüncesi ile başlayan Fenerbahçe, 47. dakikada yine direğe takıldı. Meireles'in plasesi kaleciyi geçti, ancak direkten ceza alanına döndü. Yine bu dakikada daha önce sarı kartı bulunan Onazi'nin, Cristian'a arkadan müdahalesi, ikinci sarı kartla oyundan atılmasına neden oldu. Bu pozisyonda, Cristian'ın akıllı bir hamleyle kendisine faul yaptırarak, rakip oyuncuyu ihraç ettirdiği söylenebilir.

Fenerbahçe; 10 kişi kalan rakibi karşısında orta alandaki sakin oyununu değiştirmeyerek, kalan dakikalarda taraftarı tedirgin etmeye başladı. Bu pas alış-verişi rakibi demoralize ediyor, ancak kendi sahamızda hem de rakip 10 kişi kalmışken, birden fazla gol bulmayacaksak, oyunu kontrol etmenin de çok fazla anlamı kalmıyor.

Aykut Kocaman'ın oyuna ofansif açıdan müdahalesi nihayet 70. dakikadan sonra gerçekleşti. Cristian ve M.Topal oyundan alınırken, Caner ve Salih oyuna dahil olan oyunculardı. Bu değişiklikler; Fenerbahçe'nin rakip ceza alanına hem daha hızlı hem de daha kalabalık gitmesini sağladı.

78. dakikada ceza alanında oluşan karambolde, Radu'nun topa elle müdahalesini hakem penaltı olarak değerlendirdi. Webo; penaltıyı gole çevirerek maçın son anlarına girilirken yüreğimize su serpti. (1-0)

Ancak, "gol yemeden de olsa tek farklı galibiyet avantaj sayılmaz!" diye düşünürken, 90. dakikada gecenin çalışkan ismi Kuyt imdada yetişti. Caner'in uzak mesafeden kaleye sert gönderdiği serbest vuruşta, kaleciden seken topu Kuyt ağlara gönderdi. (2-0)

Fenerbahçe; oyunu sakin, zaman zaman şişirme topları tercih etse de genellikle ayağa paslarla rakibin tempolu oyun oynamasını engelledi. Rakibin 10 kişi kalması avantaj gibi görünse de, Fenerbahçe rakip kaç kişi olursa olsun, rakibi ve taraftarı sıkan yapısını hiç değiştirmiyor.

İzleyenlere zaman zaman seyir zevki vermiyor, ancak görünen o ki özellikle Avrupa maçlarında, rakip takımların da oyundan düşmesinde etkili oluyor. Lazio gibi bir takım karşısında, gol yemeden 2 farklı galibiyet çok önemli bir avantaj.

Dün akşam ki hakem rezaletinden sonra bu akşam İskoç hakemin adil kararları Fenerbahçe'nin işini kolaylaştırdı. Umarım, seyircisiz oynanacak rövanş maçında da bu sükunet devam eder ve bu akşam aralanan yarı final kapısı, Fenerbahçe için sonuna kadar açılır.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..