Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '17

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Kadın Girişimci Destek Kredisi Nedir?

Kadın Girişimci Destek Kredisi Nedir?
 

Kadın Girişimci


Avrupa Birliği tarafından desteklenmekte olan bir proje olan kadın girişimci destek kredisi bayanlar girişimlerde daha aktif rol almasını desteklemektedir. Zaten iş hayatı içinde olan kadınların girişimlerini desteklemek, iş hayatı içerisinde olmayan ev hanımlarının da girişimde bulunmaları için onları teşvik etmeye çalışmakta olan bir kredi türüdür.

KOSGEB, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği ve  de Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonları desteğiyle Türkiye'de birçok noktada kadın girişimcileri destekleme maksatlı merkezler oluşturarak girişimde bulunmak isteyen tüm kadınlara ulaşılması amaçlanmıştır. İlgili merkezlerde yetkili, alanında uzman kişiler tarafından bu kadınlar eğitimler verilmekte, kafasında şüphe olan kadınların bu konudaki sorularına çözümler üretilmektedir. İş hayatında aktif bir şekilde boy gösteren ama kendini daha da geliştirmek isteyen kadınlara da nasıl geliştireceklerini gösterecek şekilde ve KOSGEB aracılığıyla destek kredileri verilmektedir. Bu bilgilendirmeler sayesinde kadınlara işlerine gelişen teknoloji ile yön verme konusunda da yardımcı olunmaktadır.

KOSGEB desteği

Devletin vermiş olduğu krediden faydalanmak isteyen kadın girişimciler en yakın KOSGEB şubesine başvurmalıdırlar.

Ortalama bir ay ve 72 saat süre eğitimlere katılmak istediklerini belirtmeli ve eğitim sonunda da kurum tarafından verilecek katılım belgesini almalıdırlar.

Bu krediden yararlanmak için hem işletmenizin resmi açılışını yapmış olmanız hem de katılım belgesini almış olmanız gerekmektedir. Ancak bu şartları yerine getirirseniz KOSGEB sizin bu konuda ciddi olduğunuzu anlayacaktır.

 KOSGEB veri tabanına kayıt olmanın akabinden KOSGEB'in resmi web sitesinden işletme bilgilerinizi doldurup, sisteme kaydederek başvuru işleminizi tamamlayın. Kayıt işlemini hallettikten sonra başvuru formunuzun çıktısını alın ve aşağıdaki belgeleri temin adin:

İmza Beyannamesi/Sirküleri

Ticaret Sicil veya Esnaf Sicil Gazetesi

Faaliyet Belgesi

Bu belgelerle birlikte KOSGEB müdürlüğüne başvurun. Bu adımdan sonra başvurunuz tamamlanmış ve onay almayı bekliyor olursunuz.

KOSGEB yetkilileri başvurunuzu inceleyecek ve başvurunuz gerekli şartlara uyuyorsa kredi konusunda değerlendirilmek üzere incelemeye alınacak.

Kredi değerlendirmesi konusunda işletmeniz uygun görünürse KOSGEB destek süreci resmi olarak başlamış olacak.

Bu konumda Kredi Garanti Fonu (KGF) devreye girecek. Bu fon içerisinde KOSGEB, TOBB,MEKSA gibi kuruluşlardan oluşan bir ortak fon kuruluşudur.

------------------------------------

http://www.kredivepara.com/kadin-girisimci-destek-kredisi-nedir/

http://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/detay/1231/girisimcilik-destek-programi

 
Toplam blog
: 4
: 577
Kayıt tarihi
: 15.11.17
 
 

1991 yılında Ankara'da doğdum. 2000 yılında tanıştığım internet ve bilgisayar ile aramda güçlü bi..