Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '12

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Kadın istihdamını AVM'lerdeki kreşlerle artırmak.... Neden olmasın?

Kadın istihdamını AVM'lerdeki kreşlerle artırmak.... Neden olmasın?
 

13 Şubat 2012'de Milliyet Ekonomi sayfasında çok güzel bir haber vardı.

KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) Başkanı Gülden Türktan, AÇEV'le ortak bir çalışma yürüttüklerini ve bu çalışma sonucu, devletin çalışan kadınlara ayda 300 TL kreş desteği vermesi gerektiğini belirlediklerini ve bunu da hükümetle paylaştıklarını söylemiş.
 
Ayrıca, kreşlerin, güvenli, şeffaf ve geç saatlere kadar açık mekanlar olan AVM'lerde açılabileceği önerisini getirmişler.
 
Kadın girişimcilerin, kadın istihdamının artırılması için bence çok güzel bir öneri. Devlet bu yolla hem pozitif bir ayrımcılık yapmış olacak hem de ülkemizin ayıplarından biri olan kadın çalışanların sayısı da artmış olacaktır. Çünkü son yıllarda kadınların iş yaşamında bulunması çok geriledi.
 
Hem bu öneri hayata geçerse ekonomi de çok önemli bir dinamik kazanmış olacaktır. Sermaye ülkenin her yerinde tabana adil yayılmış olacak, istihdam artacak, sigortalı sayısı artacak, kayıt dışı istihdam azalacak, devletin gelirleri artacaktır.
 
Bu kreşlerin AVM'lerde açılması da hem esnekliği getirecek hem de güven yaratacaktır.
 
Eskiden en az 200 kadın çalıştıran işverenler kreş açmak zorundaydılar. Bu sosyal fayda kaldırıldı. Zaten işverenler de buna pek yanaşmıyorlardı. Oysa bu işi devlet teşvik ederse, hem işverenler bundan etkilenmez hem de bu sosyal fayda yerine gelmiş olur.
 
Kadınlarımızı hep böyle güzel önerilerle görmek dileğiyle...
 

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..