Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kadın Olmasa…

Bugün 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar günü... Belki iş yerlerimizde bir gül ile kutlayacaklar, gazetelerde- televizyonda ne kadar değerli olduğumuzu hatırlatacaklar; ama 9 Mart’ da kadına yönelik şiddet aynen kaldığı yerden devam edecek. 
 
Bu yazımda sizlere kadınları yeniden hatırlatmak istiyorum. Size kadın olmasa demek istiyorum... 
Çünkü kadın olmasa tüm dünya kapkaranlık olurdu. 
Kadın olmasa içimizdeki şefkat yerini zulme bırakırdı. 
Kadın olmasa her şey daha özensiz olurdu.  
 
Kadın demek şefkat, güven, yaratıcılık, kardeşlik, iyilik demek... 
Bir kadın içinde birden fazla anlam demek. Kadın demek anne, sevgili, eş, iyi bir yönetici, iyi bir arkadaş, iyi bir sırdaş demek. Kadın acıya olan dayanıklılığı ile erkeğin fiziksel üstünlüğüne rağmen güvenilebilecek tek liman demek. Çünkü ancak biz kadınlar gerçek istersek şiddet durur. Kadın barış demek.... 
 
Biz kadınlar birbirimizi yüceltmeli, birbirimizin başarıları ile gurur duymalı, birbirimiz hakkında konuşmaktan vazgeçmeliyiz. Biz kadınların dayanışmaya ihtiyacı var. Unutmayın bir kadına şiddet uygulayan erkeği de yetiştiren bir kadın. Kalplere nefret, sevgisizlik veya korku ekmek yerine gelin birlikte dayanışma içinde birbirine inanan güvenen nesiller yetiştirelim.
 
Birbirimize çelme takmak yerine birbirimize destek olup kusurlarımız konusunda birbirimize yardımcı olmalıyız. Ancak o zaman bu vahşet durur. Tüm kadın cinayetleri, kadınlara yönelik taciz ve tecavüzler biz kadınların dayanışması ve birbirine güvenmesi ile son bulabilir. Sözü daha fazla uzatmadan 8 Mart 1857’de New York’taki dokuma fabrikasında hayatlarını kaybeden 129 işçi kadını anarak yazımı bitirmek istiyorum. 
 
Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’ nü kutluyorum. 
 
Marka danışmanlıkları, öneri ve görüşlerinizi iletmek için bana aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.
Mail: tuvanaeroltu@hotmail.com
Instagram: @tuvanaeroltu
 
 
Toplam blog
: 53
: 143
Kayıt tarihi
: 27.12.16
 
 

Bireysel ve kurumsal eğitimler - kabin memuru mülakat eğitimleri - zarafet eğitimleri - imaj eğit..