Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '22

 
Kategori
İlişkiler
 

KADIN RUHU

Kadın dünyaya Allah’ın merhametini, şefkatini, vicdanını taşıyan elçi. Kadın biçare gönüllere önce beşeri sonra ilahi aşkı tanıtmaya gelen öğretmen. Kadın bedeniyle insanın var oluşuna şahitlik eden hizmetkar. Kadını erkeğin imtihanı gibi gören zihniyete sesleniyoruz artık onu küçümsememeleri için. Kalbi güzel bir kadının nimet olduğunu ne zaman anlar ademoğlu, bilmiyoruz. 

 

Kadın kimi zaman dostluk ve yarenlikle, kimi zaman ise annelikle sizi dünyaya hazırlayan kul. Dünyayı, hayatı size kolaylaştıran ve bu hizmete gönül veren kadın hala yerini, önemini ispatlamaya çalışıyor size. Geliştiren, iyileştiren her şeyi erkeğin başarısı olarak gören zihniyet; başarının ardındaki kadın emeğini göz ardı ediyor. Ama iş sapkınlıkların faturasını kesmeye gelince ilk hedef kadın oluyor. Yanlış ve vicdansız tutumların altında suçlu bir anne, eş, sevgili arıyor ataerkil zihinler. Erkeğin dünyaya kendini geliştirmek ve dünyayı değiştirmek için geldiği sanılırken, kadına bunu kolaylaştıracak hizmetkar olarak bakılıyor. Kadında varlığını ispatlamak için bir çaba oluştu bu hor görülmüşlüğe tepki olarak. Hatta öyle bir koruma kalkanı oluşturmak istedi ki kadın refleks olarak, bazen haddini de aştı. Kadını aklıyla, mantığıyla gelişirken gören erkek ise çaresizliğini öfkesiyle bastırmaya çalıştı ve hadsiz bir şiddet ve kadın üzerinde hak talebi oluştu kafasında. Yani işler sarpa sardı. 

 

Kadının bedenini pazarlama ürünü gibi kullanıp, erkeğin kirli zihniyetine çanak tutması da akıllı kadının işini zorlaştırdı. Özgürlük adı altında gelişen yozlaşma kişisellik, özellik, edep gibi ruha ve karaktere güzellik katan şeyleri yobazlık, bağnazlık olarak görmeye başladı. Daha da çirkin bir betimleme ile geri kafalılık ta diyor yeni nesil bu ahlaki değerlere. Oysa ki terbiye ve güzel ahlak kadın için de erkek için de bir lütuf ruha. Dünya utanma duygusundan arındırılarak iyiye gitmiyor, çirkinlikler ayyuka çıkıyor. Hatalardan ders alması gerekirken hatasıyla gurur duyar oldu insanlar. Kalbi ve ahlakı geliştirmedikçe medeniyetten ne kadınlar için ne de erkekler için faydalı bir şeyler çıkmayacak. Kendi ruhunu kötülüklerden arındırırken dünyayı da iyilik ve vicdani dokunuşlarıyla güzelleştiren tüm kadınların günü kutlu olsun.

 
Toplam blog
: 13
: 139
Kayıt tarihi
: 13.06.15
 
 

Zorla değil ama, zorluklarla eğitilen ve bitti sanıldığında zorlukların yeni başladığı doktorluk ..