Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '13

 
Kategori
İlişkiler
 

Kadın Saz gibidir Teline vurdukça güzelleşir.

Kadın Saz gibidir Teline vurdukça güzelleşir.
 

HER TELİN BİR AYRI GÜZEL


İnsanlar yaşayan birer varlık olarak, yaşamlarını idame edebilmek hayatın meşakkatli yolunda , hepimiz farklı enstürümanlar eşliğinde yürüyoruz. Karşımıza çıkan zorlukları aşmak için farklı yaklaşımlarla sorunları aşma mücadelesi veriyoruz. Kimimiz mutlu kimimiz özgün zaten yaşamıda güzelleştiren bu hisler degil midir?

Annelerimizin yaşadıkları, gördükleri, tanık oldukları ile günümüz kadınlarının yaşadıkları kıyaslandığında farklı tespitlerle karşılanmaktadır.

GÜNÜMÜZ KADINI

1= Bugünün kadını tüm teknolojik ve egitim imkanlarına rağmen,madde gibi görülen bir varlık

2= Daha fazla şiddet ve karşı konulamaz hale gelen taciz iftira ve hakaret.

3= Aile içi manevi sosyolojik kopukluk ve yabancılaşmadır. Nedenleri televizyon, internet bilişim sektörü ve alternatifileri, cep telefonlar v.s.

4= Genel olarak yapılmış bir analiz ve tüm günümüz kadınları bu çerçevede görmek elbetteki insafsızlıktır.

5= Moderniteye yenik düşen tesettür. Sulu boya yapar gibi bilinçsizce yapılan oje ve ruj.

KADIN ANNELERİMİZ

1= Yukarda saydığım imkanlardan yoksun gündelik yaşam. Fakat ilişkilerin yoğun yaşandığı bir aile ortamı.

2= Mutlu bir evlilik, sıcak aile ortamı, huzurlu bir yaşam ve birliktelik içindeki ahenk.

3= Çocukların anne ve babaya saygınlık nene ve dede 'den görülen şefkat ilişkisi ailenin bütününe hisettirilen manevi ilişki.

Bu tespitleri çoğaltmak imkanı elbette ki vardır. Bilinmesi gereken kırılma noktası, imkanlar çoğaldıkça paralelinde dertlerimizde çoğalmaktadır. Dünya da Allah tarafında yaratılmış en harkülade canlı tabiki kadındır. Bir bayan kendi özüne sahip olduğu müddetçe ve kendine olan saygınlığını zedelemdikçe erkek tarafında korunması gereken ve baş tacı edimesi gerekir.. Rabbim kadını yaratırken çok nazik ve hasas yaratmıştır. Adetta çiçekçtir zariftir narindir. Kadın yaratılış itibari ile erkekle şu şekilde eşittir. Canlı varlık olarak, fakat sorumlukluk bakımından asla eşit degildir. Bir kadını korumak değer vermek erkegin görevidir. Bütün kadınların afına sığınarak[ tavuk tavuktur horoz horozdur. Bu anlamda horoz tavuğu her zaman gagalar ]  burda anlaşılması gereken şudur, eşit degildir. Zaten fiziki bakımdan da farklı yaratılmıştır. Tabiki bu fiziki gücü kadına karşı kullanmak erkegin çaresizligidir, acizligidir, korkaklığıdır.

Bayanlar saz gibidir teline vurdukça güzelleşir.. Huzur verir, mutluluk verir, mutlu olur. Güzelleşir güzelleşdikçe gül gibi kokar .

          

 
Toplam blog
: 24
: 479
Kayıt tarihi
: 19.12.11
 
 

Haci Nazli. Celal Bayar Üniversitesi VARLIĞIMLA KİYMETİMİ BİLMEYENLERİ YOKLUĞUMLA TERBİYE EDERİM...