Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '20

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kadına taciz ve tehdit

Adam karısını veya eski karısını veya sevgilisini dövmüş, yaralamış veya tehdit etmiş, uzaklaştırma cezası veya elektronik kelepçe cezası almış veya tutuklanmış ve hala daha tehditler savurmaya devam ediyor, çıkar çıkmaz veya elektronik kelepçeden kurtulur kurtulmaz onu öldüreceğim diyor. Daha neyi bekliyoruz Allah aşkına, adamın sözünü yerine getirmesini mi? Böyle durumda olan kadınlara talep etmeleri halinde devlet bila ücret derhal ve çok az formalite ile silah ve mermi ve ayrıca atış eğitimi vermelidir.

 

Kuyumcuya taşıma ruhsatı veriyorsunuz, veznedara taşıma ruhsatı veriyorsunuz, para taşıyan elemanlara, şirket yöneticilerine, vb taşıma ruhsatı veriyorsunuz, bu durumdaki kadına niye vermiyorsunuz?

 

Yetmez, dahası var. Bu durumdaki bir adam, bu durumdaki bir kadının mesken masuniyetini ihlal eder ve hanesine girerse ve bundan korkan, dehşete düşen kadın bu adamı vurur, yaralar hatta öldürürse, bu olay meşru müdafaa kapsamına alınıp, kadın bir gün dahi yatmadan salıverilmelidir.

 

Başka türlüsünü, her türlüsünü denedik. Olmuyor, olmuyor, olmuyor. Bizim maço erkekler nasihattan, tedbirden, kanundan anlamıyor veya korkmuyorlar ve her şeyi göze almış bir tavırları var. Böyle bir tehdit altında olan yüzlerce kadınımız, kızımız var. Her birisine polis koruması veremeyeceğimize göre bırakalım kendi kendilerini korusunlar. En azından geçici olarak böyle bir kanun çıkaralım, iyi sonuç vermezse altı ay veya bir yıl sonra kaldırırız.

 
Toplam blog
: 326
: 941
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

Okullar: TED Ankara Koleji, ODTÜ, Bogaziçi Üniversitesi (Master) İş Hayatı: Philips, Anadolu Endü..