Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '14

 
Kategori
Siyaset
 

Kadınımıza seçme ve seçilme hakkı çerçevesinde yobazlığa geçit yok!

Kadınımıza seçme ve seçilme hakkı çerçevesinde yobazlığa geçit yok!
 

Başkanın eşi Türkegül Kocaoğlu "Vardar Ovasını" söylerken.


 

 

          Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 80. yıldönümü İzmir’de, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikteki renkli görüntülerle kutlandı. İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde ünlü sanatçı Edip Akbayram’ın sahne aldığı konserde, salonu dolduran yüzlerce kadın şarkılara eşlik ederek halay çekti.

         Program kapsamında bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, daha sonra Atatürk’ün çok sevdiği “Vardar Ovası” türküsünü seslendirdi. Dr. Kocaoğlu’na sanatçı Edip Akbayram ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Şefi Yolcu Bilgiç deeşlik etti.

YILLAR ÖNCE ATATÜRKÜN CUMHURİYETLE BAŞLAYAN DEVRİMLERİ ARASINDA, DÜNYA MİLLETLERİNE,  ÇOK ÖNCESİNDEN KABUL ETTİRDİĞİ KADININ  SEÇME VE SEÇİLME HAKKINI GÖRMEYEN, KÖR GÖZLER, ORTALIKLARDA FİNK ATIYOR. BU GÜNÜN AVRUPA VE DÜNYA MİLLETLERİNİN KADINLARINDAN ÇOK EVVEL BU HAKKIN TÜRKİYEDE OLUŞUNDAN UTANMAZ İNSANLARIMIZ, BUNUNLA İFTİHAR ETMİYORLAR. ÇÜNKÜ YOBAZ KAFALAR, BÖLMELİ KAFALARA SAHİPLER. ÖRÜMCEKLİ KAFALARIN HEZEYANLARINA EN İYİ CEVAP, ATATÜRKÜN İZİNDEN GİTMEKTİR. ŞU RESME BAKINIZ. BİR TANE SIKMABAŞ VAR MI? BU İKTİDARA SORARSANIZ, BU SIKMABAŞI ONLAR YARATTI. VE BU, ONLARIN ÖĞÜNÇ VESİLESİDİR.  ÖRT Kİ, ÖLEM !

         Atatürk,1923 yılında Konya’da yaptığı bir konuşmada, bu hissiyatını büyük bir içtenlikle şöyle dile getirmiştir: “Dünyada hiçbir milletin kadını, ben milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadınından fazla çalıştım, Anadolu kadını kadar emek verdim, diyemez. Erkeklerden kurduğumuz ordumuzun hayat kaynaklarını kadınlarımız işletmiştir. Çift süren, tarlayı eken, kağnısı ve kucağındaki yavrusu ile yağmur demeyip, kış demeyip cephenin ihtiyaçlarını taşıyan hep onlar, hep o yüce, o fedakâr, o ilahi Anadolu kadını olmuştur. Bundan ötürü hepimiz bu büyük ruhlu ve büyük duygulu kadınlarımızı, şükranla ve minnetle sonsuza kadar aziz ve kutsal bilelim”

 

        Ve seçme seçilme hakkı, birçok Avrupa ülkesinden çok daha önce gerçekleştirilmiştir. Fransa ve İtalya’da kadınlara 1946’da, İsviçre’de ise 1971’de seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır.

        Atatürk, Cumhuriyet’in ilanından dokuz ay önce Şubat 1923‘de şöyle demiştir: “Bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. Yaşamak demek faaliyet demektir. Bundan dolayı bir sosyal toplumun, bir organı faaliyette bulunurken, diğer bir organı işlemezse, o sosyal toplum felçlidir.”

        Günümüz Türkiye’sinde siyasilerin, Atatürk devrimini hazmedemeyen basiretsizlikleri, kadını 2.sınıf görmeğe devam ediyor. “Kadınla erkek bir olur mu?” safsataları ile kendi sığ dimağlarını pekiştirmekte ortak arıyorlar.

        Bu gaflet ve delalet, ibretle ve hınçla yurtseverlerce takip edilmektedir. Elbette ki bunarlın defterleri dürülmeden önce, müthiş bir sorgulamadan geçirileceklerdir. Ve sarayları başlarına yıkılacaktır.

        Ve de bu yobaz kafalar, Cumhuriyetimizi beğenmemezlik edemeyeceklerdir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..