Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Kadınla erkek neden uzun süreli geçinemez?

Hiç düşündünüz mü bir karı-koca huzur ve mutluluk içinde yaşarken, nereden çıktığı belli olmayan bir söz, bir davranış nedeniyle birden bire birlerine giriverirler, ya da iki sevgili sarmaş dolaş gezerken yok yere kavgaya tutuşurlar.

Hiçbir birliktelik devamlı zevk-i sefa içinde, sakin ve sükunet içinde geçmez, neden acaba? Ve taraflar devamlı birbirlerini suçlarlar, ‘senin sözünden oldu’, 'senin sözünden oldu' diye.

Aslında bu suçlamalar o kadar boş ve yersiz ki? Çünkü araların bozulmasının tek nedeni var, o da Şeytan. Evet, şu bizim bildiğimiz Şeytan. Allah’ın meleklerinden olup da yine Allah tarafından lanetlenip, kovulan Şeytan.

Şimdi siz de, benim için, ‘durduk yere ne oldu bu adama, birden bire bize ahkam kesmeye başladı, din alimliği taslamaya çalışıyor, bir şeytanlık mı düşünüyor acaba?’ demeyin. Vardır mutlaka bizim de bir bildiğimiz. Şu yazdıklarımı okuyun, varsa eğer bir yanlışım, söyleyin.

Şimdi, Allah, Adem’i, sonra da Havva’yı yaratmış ya… Ardından Cennet’te melekleri toplayıp, Adem’le Havva’yı göstererek, “Bundan sonra benim kulum olan insana secde edeceksiniz’ diye emir vermiş. Aralarında Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil gibi dört büyük meleğin de bulunduğu tüm melekler, insana secde etmeyi kabul etmiş, ancak Şeytan karşı çıkmış. Allah’ın insanları meleklerden üstün tutmasını kendine yedirememiş ve kıskanmış.

‘Ben, senden başkasını tanımam ve secde etmem’ demiş, Allah’a.

Bunun üzerine Allah, Şeytan’ı lanetleyerek, makamından kovmuş. Kuyruğunu kıstırarak, başı önde yüce makamdan çıkan Şeytan, “Gösteririm ben, onlara’ demiş, içinden. Adem’le Havva’ya kin gütmüş.

Ve bir süre sonra insanoğlunu, Allah’ın gözünden düşürmek için yaptığı planı uygulamaya koymuş ve Havva’nın aklını çelip, Adem’e yasak elmayı yedirmesine neden olmuş.

Tabi ki Allah’da, Şeytan’ın sözüne uyan Adem’le Havva’yı Cennet’ten çıkarıp, cezalı olarak dünyaya göndermiş. Gönderirken de, ‘Siz, benim sözümü dinlemek yerine, Şeytan’a uydunuz, bunun için Kıyamet Günü’ne kadar dünyada kalacaksınız. Ve o gün gelene kadar da, siz ve soyunuzdan gelecek tüm kadın ve erkekler birbirine düşman olsun’ demiş.

Allah, Adem’le Havva kulunu dünyaya gönderirken, Şeytan’ı da unutmamış ve insanlara suç işleten bu meleği de dünyaya yollamış.

Şeytan, bir kez daha cezalandırılınca çok öfkelenmiş ve Allah’a, ‘Sen, beni, bu insanlar yüzünden lanetleyip, makamından kovuyorsun ve dünyada tek başıma yaşamaya mahkum ediyorsun, o zaman ben de, Kıyamet Günü’ne kadar onların arasına nifak sokup, birbirine düşüreceğim” demiş.

İşte bu yüzdendir ki bir kadınla, erkek ne zaman huzur içinde yaşamaya başlasa, hiç yoktan tartışmaya başlar, kavga ederler, iki sevgili az önce öpüştükleri yerde birbirlerini kedi gibi tırmalamaya başlarlar. Bu ne kadının, ne de erkeğin suçudur, bu Allah’ın emri, Şeytan’ın kavli ile olan bir olaydır ve Kıyamet Günü’ne kadar da sürecektir.

Hiç boşuna beklemeyin dünyaya barış gelecektir diye.

Çünkü bu dünyada bizimle birlikte Şeytan’ın ta kendisi yaşadığı gibi, sevgiyi, barışı, aşkı, mutluluğu, kısacası huzur içinde yaşamayı içi götürmeyen şeytan ruhlu o kadar insan var ki…

Yani başımıza gelenlerin hepsi Şeytan’ın bizi kıskanması yüzünden.

Sevgiden kaynaklanmayan kıskançlık bu kadar kötü işte…

 
Toplam blog
: 121
: 1472
Kayıt tarihi
: 23.08.07
 
 

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü mezunuyum. 28 yıllık g..