Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '13

 
Kategori
Sosyoloji
 

Kadınlar ne zaman ölüyor?

Kadınlar ne zaman ölüyor?
 

Sakın yazımız “Neden ölmüyorlar, onlar da ölsünler” şeklinde anlaşılmasın. Allah kadınlarımıza uzun uzun ömürler versin. Kimsenin hayatında gözümüz yok da sanki kadınların ölümüyle ilgili değişik bir durum varmış gibi geliyor insana. Vakti gelen ölür elbette şimdi savaşta askerler savaşıyor, erkekler ölüyor. Terör olaylarında güvenliği sağlamada polisler ölüyor. Kalp krizinden erkekler ölüyor. İçki, sigara, eroin, esrar, bakımsızlık erkekler ölüyor.

Ya ben merak ediyorum, kadınlar neden ölüyor? Daha önemlisi ne zaman ölüyor? Ben elli küsur yaşındayım kadın cenazesi görmedim desem yeridir. Yoksa kadınları gizlice mi gömüyorlar? Sizce de bir tuhaflık yok mu? Trafik kazaları ile kadın katillerinin dışında kadınların öldüğünü duymuyoruz. Ama ölüm istatistiklerine baktığımızda görüyoruz ki erkekler kadar kadınlar da ölüyorlar.

Şöyle bir şey var ama kaza, cinayet dışında erken ölümler pek kadınlar için değil. Bunların nedenleri malum. Nereye baksan kocası ölmüş kadın dolu. Dul erkek yok gibi. Ölmüş kocasının maaşını alan dul kadınlar yüz binlerce. Ölmüş karısının maaşını alan erkek belki de hiç yok. Gerçekten garip değil mi? Bu kadınlar nerede, ne zaman ölüyorlar? Sanki hiç ölmüyorlar gibi. Ben kadınlar için sala okunduğunu duymadım. Cenaze namazları hep er kişi niyetine kılınıyor.

İstatistikler ne kadar erkek ölüyorsa o kadar da kadın öldüğünü gösteriyorsa biz niye kadınlar sanki hiç ölmüyor düşüncesine kapılıyoruz? Yoksa kadınları gizli olarak mı gömüyorlar? Sonra kadınların ölümden korktuklarını dahası muhabbetlerde pek de ölümden bahsettiklerini duymuyoruz. Yoksa Allahütealâ onlara bizim bilmediğimiz bir kolaylık mı sağlıyor?

Tarihte de kadınların ölümüyle ilgili garip durumlar var. Kardeşim dünya savaşlarında ve diğer tüm savaşlarda ölenlerin büyük çoğunluğu erkek. Cihan harbinde 40 milyon insan öldü mesela. Bunun tartışmasız 35 milyonu erkektir. Bu durumda kadın-erkek nüfusunda bir dengesizlik olması gerekmez mi? Ama dünyada kadın erkek nüfusu birbirine yakın. Hatta kadın nüfusunun 66 milyon daha az olduğu söyleniyor. Şu işe bak ya. Hep biz ölüyoruz yine de kadın nüfusu az. Analar kız doğurmuyor mu yoksa. Yani böyle bir şey de olabilir. Genetik olarak doğan erkek çocuk sayısı fazla olabilir. Tabii ki kendilerine bilim adamı denilenler bu konularda insanları bilgilendirmeyince sormak da bize düşüyor. Sahi bu bilim adamları, nüfusçular, Tuik muik ne iş yapar? Eminim bu konuda herkesin kafasında soru işaretleri vardır.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..