Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '21

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kadınlarda Orgazm Taklidi

Kadınlarda Orgazm Taklidi
 
Kadınlarda orgazm; cinsel birleşme ya da mastürbasyon sırasında hazzın doruğa çıkması sonucunda oluşan bir durumdur. Orgazm esnasında kadında; nefes almada, kalp atışında hızlanma, kasıkta ve karında ritmik kasılmalar olur. Bunun yanında vajina veya klitoriste hatta bazen ikisinde birden kasılmalar hissedilir. Bazı durumlarda çığlık atma, terleme, göğüs ucunda dikleşme görülmektedir.
 
Orgazm taklidinin birçok nedeni olabilir. Ancak taklit orgazmlarda bütün davranışlar abartılıdır. Aslında birini kandırma davranışı olarak, abartısı fark edilebilir.
 
Orgazm taklidi yapma nedenleri:
 
1. Sıkıcı cinsel ilişkiyi sonlandırmak: Eğer kadın, eşiyle cinsel ilişkiden rahatsız ise, bir an önce sonlandırmak maksatlı orgazm taklidi yapar. Böylece kurtulmuş olacaktır.
 
2. Kandırarak bir şey elde etmek: Eğer eşinden bir talebi varsa, onun erkekliğinin ne kadar güçlü olduğunu hissettirmek için yapabilir. Sonrasında, talep gelir çoğunlukla.
 
3. Eşi iyi hissettirmek: Eşin cinsel beceri eksikliği varsa, onu üzmemek adına yapabilir.
 
4. Partneri cesaretlendirmek: Eşinin hayatın herhangi bir alanında başarılı olmasını sağlamak için yapabilir.
 
5. Eşi aldatmak: Eşini aldatan kadın, bu durumu kapatmak ya da gizlemek için aşırı davranışlar yapabilir.
 
6. Gündelik hayatta eşinin dikkatini dağıtmak: Eşinin gündelik hayatta görmesini istemediği şeylerin, bir anlamda üstünü kapatmak için yapabilir.
 
Cinsellik gibi bir alandaki kandırmaca ya da taklit yapma, ilişkinin içtenlikten uzak olduğunu gösterir. İlişkinin devamı oldukça zordur. Bazen burada kurulan denge (samimiyetten uzak bile olsa) yıllarca sürebilir.
 
Toplam blog
: 42
: 71
Kayıt tarihi
: 15.02.19
 
 

İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıp Doktoru İstanbul Bakırköy Prof.Dr.Mazhar Osman Ruh Sağlığı ..