Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '06

 
Kategori
Mizah
 

Kadınların işine akıl-sır ermez!

Kadınların işine akıl-sır ermez!
 

Kadınların işine akıl sır ermez, ev kadınlarınınkine hiç ermez.

Yaklaşık olarak haftada, onbeş günde bir evdeki tüm eşyaların yeri değişir. Koltuklar, sehpalar, dolaplar, büfeler kendi aralarında köşe kapmaca oynarlar. Evin hanımı ise, bu köşe kapmaca oyununda kapılacak köşeleri gösterir onlara.

Evin erkeği de, eşyaların köşe kapmaca oyunu süresince eve sokulmaz. Ama sanılmasın ki, erkek bu eşya trafiğine bulaşmadığı için şanslı!.. Hiç de öyle değildir. Erkeğin de üzerine düşen sorumluluklar, görevler vardır. En başta gelen görev de, akşam eve geldiğinde, ev eşyalarının yer değişimini fark etmektir. Fark etmekle de bitmez görevi. Olağanüstü bir heyecanla şaşırıp, eşya değişim operasyonunun ne kadar başarılı gerçekleşmiş olduğunu dil ile ikrar, kalp ile tasdik etmesi gerekmektedir. Ayrıca bu operasyonun mimarı ev hanımını da kutlaması zorunludur. Bitmedi. “Karıcığım, sen bugün çok yorulmuşundur. Şimdi yemekle filan uğraşma, yemeği dışarıda yiyelim.” gibi laflar da sarf etmesi Allah’ın emri olmasa da, yapılmasında faide vardır.

Ama kadınların kısa periyotlarla yaptıkları eşya operasyonlarının beni şaşırtan bir yanı vardır ki... İşte sırf bu nedenle kadınların işine akıl erdiremem.

O kadar eşyanın yerini hiç zorsunmadan, üşenmeden değiştirirler de... Evin erkeğinin sigarasının külü yere düştüğünde olmadık çıngarı çıkarır, demedik laf bırakmazlar. Oysa yere düşen minicik bir parça külü almak nireeeeee, o kadar eşyanın yerini haftada bir değiştirmek nire?!..

>> İllüstrasyon: Sefa Sofuoğlu

 
Toplam blog
: 118
: 1658
Kayıt tarihi
: 20.06.06
 
 

70'li yılların sonlarına doğru (1977 veya 1978... Belki de 1979...) tüm zamanların efsane dergisi..