Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Kafsinkaf Avantajlı Dönüyor

Kafsinkaf Avantajlı Dönüyor
 

Çaykur Rize-Karşıyaka:(2-2) 

Üst sıraları çok yakından ilgilendiren bir maça Rize ev sahipliği yapıyor.Bu arada maç öncesi Hakkari'de şehit düşen 5 askerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda da bulunuldu. Maçı Serkan Çınar yönetecek. Rize'de kaptanlık pazubandını Süper Lig tecrübesi de bulunan deneyimli oyuncu Fahri Tatan takıyor.Çaykur Rize Manisa ile beraber ligde mağlubiyeti olmayan iki takımdan biri.Ve sahaya hiç şüphesiz ki seyirci desteğiyle avantajlı çıkıyor. Ege temsilcisi Karşıyaka da takımın başına bu sezon deneyimli hoca Cihat Arslan 'ı getirerek büyük bir atılım gerçekleştirerek bu ligin en güçlü şampiyonluk adaylarından demeden geçemeyeceğiz.Yıllardır heyecanla beklenen Süper Lig özlemini bu sene sona erdirecekler gibi bir hava var.Nitekim bu zorlu deplasmanda Karşıyaka taraftarları da takımlarını yalnız bırakmadı.


Maça Karşıyaka hızlı başladı ve ilk gerçekleştirilen atakta soldan Emre'nin taşıdığı topla buluşan Wilfred Dalmat ceza yayı üzerinden kaleyi cepheden gören bu pozisyonda daha iyi vurabilse belki de İzmir temsilcisi maça adeta 1-0 önde başlayacaktı. Buna yanıt ev sahibinden gecikmedi ve soldan gelişen atakta Uche Kalou çok iyi sıyrılmasına rağmen vuruşu yan ağların ötesine geçemedi. Bu durum daha dakikalar 3'ü gösterdiğinde adeta maçın gollü geçeceğinin işaretlerini bizlere müjdeliyordu.
6.dakikada ev sahibinin savunmanın arkasına gönderdiği derin pasa hareketlenen Uche Kalou, Cemil 'in de topu ıska geçmesinden faydalanarak topla buluştu ancak yüzde yüzlük gol pozisyonunu çok cömertçe harcadı.Rize'nin orta alan hakimiyetini sürdürdüğü bu bölümde dakikalar 19'u gösterdiğinde Çaykur Rize Karşıyaka savunmasını 3'e 3 yakaladı ve sağdan ceza alanına giren Ahmet orta yapmak yerine kaleyi düşününce takımını mutlak bir golden etti.


Ve ev sahibi rakip alanda kurduğu baskının karşılığını 29.dakikada penaltı kazanarak buldu.Uche Kalou sağdan ceza alanına girerken Cemil'in bariz müdahalesiyle düşürüldü ve bu pozisyonda kazanılan penaltıyı da Uche Kalou gole çevirerek takımını 1-0 öne geçiriyordu. Bu golün hemen akabininde ev sahibi takım taraftarlarıyla Karşıyakalı taraftarlar arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.İlk yarının son bölümlerinde Karşıyaka'yı rakip sahada daha çok gol ararken gördük ve nitekim 40. dakikada Karşıyaka önemli bir fırsatı kaçırdı.Kullanılan köşe vuruşunda kafayı Emre vurdu kalecinin müdahale ettiği topu kale çizgisinden Rize defansı müdahale ederek olası bir tehlikeyi önledi.Ve karşılaşmanın duraklama dakikaları oynanırken sağdan gelişen Rize atağında Uche Kallou kafayı çok iyi bir yere göndermesine rağmen top üst direkten döndü ve ardından Karşıyka kalecisi Necati kontrol etti. Bu pozisyonda Rize'nin soyunma odasına 2-0 önde gitmesi işten bile değildi gerçekten de.


İkinci yarıya iki takım da kontrollü oynayarak başlasa da Karşıyaka biraz daha ağırlıklı olarak orta alanı elinde bulundurarak,ileride de tam saha pres yaparak ev sahibine olası bir geniş alan fırsatı tanımıyordu.Nitekim Orhan'ın yerine oyuna dahil olan Erdi değişikliğiyle Karşıyaka'nın böylesi zor bir deplasmanda rakibine kendini kabul ettirmesi adına önemli bir hamleydi.

Ve sonunda İzmir temsilcisi 70.dakikada Fatih tarafından kullanılan köşe vuruşunda oyuna ikinci yarıda dahil olan Makukula'nın bir zamanların ünlü golcüsü Ruud Gullit 'i andıran şahane kafasıyla attığı golle, bulduğu golle skora dengeyi getiriyordu.Ve bu gol aslında Rize'de tribünlerde büyük bir şok yaşattı.Ve nitekim hemen akabinde Banahene önde bulunan kaleci Loriya'yı da iyi fark ederek yaklaşık 30 metreden kaleye gönderdiği akıl dolu vuruşla top filelerle buluştuğunda Rize'de derin bir sessizlik ve adeta şok yaşanıyordu.Çünkü Karşıyaka 74.dakikada 2-1 öne geçmişti.Rize 89.dakikada kazanılan köşe vuruşu sonucunda kazanılan karambolde Uche Kalou topu ağlara gönderek takımını adeta ipten alıyordu ama bu golde Karşıyakalı oyuncuların ev sahibi takımın topu elle taşıdığı yönünde yoğun itirazları da vardı haklı olarak.Sonuçta maçın hakemi seyircinin de tesiri altında kalarak, golü biraz tereddüt yaşasa da vermek zorunda kaldı ama şu bir gerçek ki özellikle İzmir temsilcisi özellikle ikinci yarıda oynadığı ,dirençli,sistemli ve arzulu futboluyla hem hücumu düşünürken aynı zamanda da savunmasında da açık vermeyerek maçı kazanamasa da bu lige bu sezon ne kadar dar geldiğini ve çok değil Süper Lig 'e sadece ayların belki de haftalarının kaldığını oynadığı cesaretli futboluyla,adeta rakibine hükmederek fazlasıyla ispatladı...


ERDEM DİNSEVEN
Foto.
http://www.trtspor.com.tr/Haber.aspx?id=38701 

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..