Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

Kahraman itirafçı!

Kahraman itirafçı!
 

Evet, sonunda bu da oldu! Gazetelerde manşet!

Yandaş medya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini yayımlayamadı!

Ben Başbakan’ın yerinde olsam, hemen bu yandaş basının, kamu kurum ve kuruluşlarından aldığı reklamı kestirir, bir dilim ekmeğe muhtaç ederdim!

Yaklaşık bir haftadır Emekli Albay Abdülkerim Kırca'yı manşetine taşıyan, yandaş basın, ülke için sakat kalan bir insana olmadık hakaretleri yaparak, aslı astarı olup olmadığı bile belli olmayan bir PKK itirafçısının bazı iddialarını, hiç araştırmaya bile gerek duymadan, demokrasi adına(!)kamuoyuna duyurdular.

E… Ne de olsa devir onların devri! Bu gazetelerin tek düşünceleri var. O da iktidara tam destek, hep destek ve iktidarın nimetlerinden yeterince yararlanmak! Öyle olmasa o kadar azara bir ses verirlerdi!

Abdülkerim KIRCA kim? Ömrünü bu ülkenin güvenliği için harcamış, bu uğurda 10 yıldan beri tekerlekli sandalyeye mahkûm olmuş, geçmişi başarılarla dolu bir komutan.

Gazetede olsa, yorumcuda olsa herkes lafını bilerek konuşacak! Herkes, önüne geldiği gibi bir konuyu yazmayacak veya konuşmayacak.

Demokratik ülkelerde, kuvvetler ayrılığı ilkesi vardır. Ve hazırlık soruşturması gizlidir. Ancak son dönemlerde özellikle de Ergenekon isimli dava söz konusu olduğunda, önüne gelen, konu hakkında ahkâm kesip, gazetelerde yorumlar ve haberler yazıyorlar. Bu konuda kendilerini ülkenin önde gelen gazetecisi olarak(!) gören bazıları bu konuda kitaplar bile yazdılar. Ve bu gün o kitapta yazılanlara göre soruşturma yürütülüyor!

İşte böylesi bir ortamda, yandaş basının bir bölümü, olayı bir adım daha ileri götürüp, hayatını bu ülkeye feda etmiş bir komutanın onuru ile oynadılar ve o onurlu şahsın ölümüne neden oldular.

Cenaze törenini izleyenler görmüşlerdir!

Silahlı Kuvvetleri yönetenler tam kadro!

Ve yine cenaze töreninden bir manzara, bir sürü insan tekerlekli sandalyede, kimisinin ayağı yok, kimisinin kolu, kimisinin gözü, kimisinin belden aşağısı tutmuyor...

İşte böylesi bir törende, halkın yoğun ilgisini gören iktidarın başı, hemen yandaş basına bir göndermede bulunuyor. Tabi anlayana...

İtirafçı, Abdülkadir Aygan'ın kim?

Bir PKK itirafçısı! Değişik zamanlarda çeşitli adi suçlara da karışmış birisi. Ayrıca PKK tarafından itirafçı yaptırıldığı ve güvenlik kuvvetlerine yanlış ve yalan bilgi verdiği iddiasıda var!

Ne zaman konuşuyor?

Ülke sınırlarını terk ettikten sonra! Amaç gündeme gelip, bu ülke için hayatlarını hiçe sayan kahramanları suçlamak ve yıldırmak!

Niye ülkedeyken konuşmadı da Almanya’ya gidince konuşuyor?

Bu da aynen Tuncay Güney örneğinde olduğu gibi, ülke için hayatlarını feda edenlere iftira atmak için!

Ne diyordu bu itirafçı PKK’lı "Albay Kırca 7 kişiyi kurşuna dizdi!"

Bu sözlerin doğruluk derecesi ne? Herhangi bir kanıt var mı?

Bence yok! Ancak, yandaş medya kanıta falan ihtiyaç duymadan demokrasi ve özgürlük adına hemen faaliyete geçip, karşıdaki insanın görüşünü bile almadan infaza başlıyor.

Şimdi bu yayın organları hesap sorulacak mı?

Ülkenin Başbakanı kendilerini eleştiriyor ve "Yargısız infaz yapıyorlar" demesine rağmen, bu gazeteler Başbakanın bu söylemlerini görmezden gelip, hiç üzerlerine alınmıyorlar! Yani okuyucularına haber olarak ulaştırmayıp, kendilerini eleştirenleri görmemezlikten geliyorlar.

Bunun amacı ne olabilir?

Bence iktidarın nimetlerinden sonuna kadar yararlanmak!

Kendilerine gelince demokrat, başkalarına gelince karalama kampanyası başlatan, bu yandaş basının yanında bu gazetelerde ve başka gazetelerde yazı yazan Entel liboşlarında bu konuda hiç sesi çıkmıyor.

Onlarında bir bahaneleri vardır her halde!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..