Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '11

 
Kategori
Futbol
 

Kalite farkı; Galatasaray 2-0 Orduspor

Kalite farkı; Galatasaray 2-0 Orduspor
 

Aslan kalitesiyle kazandı..


Spor Toto Süper Lig'de haftanın açılış maçında Galatasaray deplasmanda Orduspor'u Baros ve Kazım'ın golleriyle 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Galatasaray bu galibiyetle üst üste 5. maçını da kazandı. Yine Galatasaray'ın deplasmanda gol yememe serisi de devam etti.

Fatih Terim önce Fenerbahçe'yi ardından deplasmanda Trabzonspor'u yenen takımı bozmadı. Orduspor ise Metin Diyadin'in istifasının ardından maça Sebahattin Akbayrak'ın önderliğinde çıktı. Takımda eski Galatasaraylı 4 futbolcu da (Fevzi, Yalçın, Culio, Stancu) ilk 11 de yer aldı. Fatih Tekke ise sakatlığı nedeniyle oynayamadı.

Maça orduspor daha etkili başladı. En azından kazanma hırsı daha yüksekti. Özellikle Culio eski takımına karşı daha iyi motive olmuş, kendisini kanıtlamak için elinden geleni yaptı.

Maç orta saha mücadelesi şeklinde geçerken, hatta Ordu daha iyi gözüküyorken sarı kırmızılı takım golü buldu. Culio'nun şutunda Muslera topu son anda kornere çelerken, hemen ardından Eboue'nin ortasında kaleci Fevzi topu elinden kaçırdı ve Baros da fırsatçılığını konuşturdu. Golden sonra Orduspor yüklenmek istedi, defansını da öne çıkardı ve arkaya atılan toplarla bir çok pozisyon verdi. Galatasaray gole kadar bulmadığı pozisyonları buldu ama cömertçe harcadı (özellikle Kazım net bir fırsatı harcadı)

İlk yarıda bir de tartışmalı pozisyon vardı. Yardımcı hakem topun dışarı çıktığını işaret edince Yalçın'ın kafayla attığı gol değer kazanmadı.

İkinci yarı da ilk yarının benzeri şeklindeydi. Özellikle Baros, Elmander oyundan çıkana kadar çok etkili oldu. Kazım ve Emre Çolak farkı arttıracak pozisyonlar buldu. Yine bunlardan birinde, ani gelişen Galatasaray atağında ilk golün sahibi Baros pası verdi, Kazım çok iyi bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu golle birlikte maç da bitmiş oldu. Kalan dakikalarda Orduspor topla daha fazla oynamasına rağmen net bir pozisyon bulamadı. Galatasaray da kendini sıkmadı, skoru korumakla yetindi.

Ordupor'a gelince..Beklenenden kötü değillerdi. Ancak topu ayaklarında tutmalarına rağmen hücumda zenginlik sağlayamadılar. Culio tek kaldı. Stancu ise çok etkisizdi ve sarı kırmızılı takımda oynayamayacağını gösterdi. Defansı çok öne çıkarmaları pozisyon vermelerine neden oldu. Bu da Galatasaray'ın işine yaradı. Eğer Sercan daha önce girseydi, bu boşluklardan daha fazla yararlanabilirdi.

Galatasaray şimdi evinde Manisaspor'u da yenip ilk yarıyı lider kapatmayı hedefliyor. Bugün kart gören Semih bu maçta forma giyemeyecek. 

 
Toplam blog
: 65
: 1328
Kayıt tarihi
: 21.08.11
 
 

21 yaşındayım İst. Üniv siyaset bil. ve ulus. ilişkiler 4. sınıf öğrencisiyim... Olaylara eleştir..