Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '17

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Kalite Sizsiniz

Kalite Sizsiniz
 

Kalite Sizsiniz


Hoşbulduk !!!

Bugün itibariyle Milliyet Blog sayfalarında "Kalite Sizsiniz" başlığı altında her alanda karşılaştığımız kaliteli ve kalitesiz olayları sizlerle paylaşacağız.

Amacımız daha çok kaliteyi ve kaliteliyi sizlerle buluşturmak olsa da, bu kalitesizliği görmezden geleceğimiz anlamına gelmeyecek tabiki.

Dilimiz döndüğünce, klavyemiz elverdiğince yazılarımız sizlerle buluşacak. Nacizane talebimiz değerleri yorumlarınızı bizden esirgememeniz olacaktır.

Bu başlangıç yazımızda dilerseniz "Kalite" kelimesini biraz irdeleyelim.

Kalite aslında göreceli bir kavram olarak düşünülür. birbaşkasına göre kaliteli olan size göre kalitesiz olabilir. Yada tam tersi. İşte bu aradaki boşluk bizim kalitenin ne olduğunu anlamamıza yarayacaktır.

Kişisel olarak birşeye kaliteli yada kalitesiz diyebilmek için o şeyden olan beklentinizin ne olduğu önemlidir. Beklentinizi karşılayan herşey sizin için kalitelidir, karşılamayan ise kalitesiz.

Peki kalitenin bu kadar göreceli olması doğru mudur?

Olaya kişisel tatmin yönünden bakılırsa tabiki doğrudur ve bundan doğal birşey olamaz ancak her olayda olduğu gibi kaliteyide kişisel bir olgu olarak değil toplumsal hatta evrensel bir olgu olarak görmek gerekir.

Kişisel olarak kaliteli olarak nitelendirdiğimiz herhangi bir şeyin topluma, doğaya ve evrene etkisi negatif ise o şeye kaliteli demek yanlıştır. Bize optimum fayda sağlayan şey başkasına olumsuz yansıyorsa kaliteden bahsetmek doğru olmaz.

Peki ne olacak? Bu konu böyle kişiye özel mi değerlendirilecek ?

Bu soruya cevap tabiki "hayır" olacak. İşte bu süreçte ortaya adına "standart" dediğimiz basit bir kavram çıkacak. Standart herşeyin olurunu belirleyecek. Standardın üstüne elbette çıkılabilecek ancak altına kesinlikle düşülmeyecek. Düşülürse bireylerin, toplumun bundan zarar görebileceği asla gözardı edilmeyecektir.

İşte bu süreç bizi kalitenin ne demek olduğuna götürüyor.

Kalite, standarda uygunluk, standart ise bireyin ve toplumun optimum fayda beklentisidir.

Gelecek yazılarımızda görüşmek üzere.

Kalite sizinle olsun.

Kalite Sizsiniz



 

 
Toplam blog
: 4
: 96
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Kalite Uzmanıyım. Kaliteliyi anlarım. Her alanda kalite ararım.   ..