Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '11

 
Kategori
Futbol
 

Kaliteli ve sakin olan kazandı

Kaliteli ve sakin olan kazandı
 

Fotoğraf www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Galatasaray, T.T. Arena'yı yaptırırken Avrupa standartlarında bir sahaya sahip olmak kadar Kadıköy'deki seyirci ambiansını yaratıp Fenerbahçe'yi yenmeyi de amaçlıyordu. Ama sonuç yine değişmedi. Her ne kadar Galatasaraylı taraftarlar bu ambiansı yaratabilmişlerse de sahadaki Galatasaraylı oyuncular uygun pozisyonlarda farkı ikiye çıkaramayınca mağlup olmaktan kurtulamadılar. 

Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışından dolayı, Galatasaray'ın ise ligdeki kötü gidişinden dolayı kazanmak zorunda olmaları maça ayrı bir önem kazandırmıştı. Yani bu maçı kaybeden çok şey kaybedecekti. 

Galatasaray, eski Fenerbahçeli Kazım'la erken bir dakikada golü bularak aslında büyük bir avantaj yakaladı. ( Bu arada Kazım'ın gol sonrası Fenerbahçe kulübesine yaptığı hareketler spor ahlakı ile uzaktan yakından bağdaşmamaktadır. ) Kazım hırsı ile oyunda kaldığı süre içerisinde görevini iyi yaptı. Attığı gol kendisinin yoktan var ettiği bir pozisyon sonucu oldu. 

Galatasaray bu golden sonra ikinci golü aradı. Uygun pozisyonlar da buldu ama yararlanamadı. Fenerbahçe ise eski maçlara göre oldukça kötü bir futbol sergiliyordu. Yine de sarı- lacivertliler yedikleri golden sonra Galatasaray kalesinde etkili olmaya çalıştılar. Galatasaray yarı sahasında gerekli baskıyı da kurdular ama gole dönüşecek ciddi tehlikleri pek yaratamadılar. Bununla birlikte maç boyunca sakinliklerini korumaları onları galibiyete götüren ciddi bir etken oldu. 

İkinci yarıya Selçuk- Semih değişikliği ile başladı Fenerbahçe. Ama asıl Stoch'un oyuna girmesi olumlu sonuçlar doğurdu sarı- lacivertlilerde. 

Galatasaray telaşlı bir şekilde aradığı ikinci golü bir türlü atamazken gayet sakin oynayan Fenerbahçe 74. dakikada beraberliği yakaladı. Alex'in kullandığı serbest vuruşta futbol adına çok dersler vardı. Alex topu içeriye adrese teslim gönderdi. Semih çok güzel hareketlendi. Hakan Balta, Semih'i kaçırdı. Sonuç gol oldu. 

Bu golden sonra Galatasaray moral bozukluğu ve telaşla bir şeyler yapmaya çalıştı. Stoch'un oyuna girmesiyle bazı oyuncuların yeri değişince Alex daha fazla boş alan buldu. Özer'le bir pozisyonu değerlendiremeyen sarı- lacivertliler Gökhan Gönül'ün muhteşem ortasına Alex'in resmen havada asılı kalarak vurduğu muhteşem kafayla 2- 1 öne geçtiler. 

Böylece Arena'daki ilk derbinin galibi Fenerbahçe oldu. Sonucu belirleyen ise özetle kalite ve sakinlik oldu. Galatasaraylı oyuncular yakaladıkları pozisyonları değerlendiremediler. Fenerbahçeli oyuncular ise pozisyona az girebilmelerine rağmen bunları gole çevirebilmeyi başardılar. Galatasaray kadrosunda ciddi bir kalite sorunu olduğunu defalarca yazmıştım. Fenerbahçe karşısında da bu sorun kendisini gösterdi. 

Hagi belki daha farklı değişikliklerle maçı farklı yerlere götürebilirdi. Pino belki bu maçta etkili olabilirdi. Ama sonuçta Galatasaraylı oyunculara güvenemiyorsunuz. Bir hafta iyi oynayan bakıyorsunuz bir sonraki hafta kayıp. Elbette kadro devamlılığının olmaması da bunda ciddi bir etken. Sonuçta Galatasaray'ın bu kadro ve bu yönetimle devam etmesi halinde sadece bu yılı değil, önümüzdeki bir kaç yılı da gidecektir. 

Fenerbahçe'de ise Aykut Kocaman sakinliği, bu sakinliği oyuncularına aşılaması ve sonlara doğru biraz geç de olsa yaptığı değişiklikler ile artı puan aldı. 

Sahadaki rakı şişeleri gecenin ilginçliklerindendi. O şişeleri sahaya atanların sağlıklı insanlar olmadığı kesin. Fakat asıl soru ve sorun o şişelerin sahaya nasıl girdiği. Ayrıca maç boyunca tribünlerden sahaya yabancı madde yağdı. Bunu anlamak mümkün değil. Takımınız 1- 0 önde. Attığınız cisim nedeniyle bir yaralanma olsa ve hakem maçı tatil etse hükmen kaybedeceksiniz. Bu nasıl bir bilinçsizliktir. 

Maçın hakemleri iyi bir maç yönettiler. Fırat Aydınus pozisyonlara yakındı. Gösterdiği kartlar doğruydu. Yan hakem Alex Taşçıoğlu'nun iptal ettiği iki Galatasaray golü de ofsayttı. Bu derbide hakemler skora etki etmediler. Maç o kadar sarı karta rağmen kırmızı kartsız bitmişti. Ama bitiş düdüğünden sonra Baros, Hakem Fırat Aydınus'un yanına gitti ve resmen kırmızı kartı görmek için her şeyi yaptı. 

Fenerbahçe yoluna devam ediyor. Galatasaray içinse bu mağlubiyet bazı düzenlemeler için başlangıç olabilir. Ancak düzenlemeden kastım sadece Hagi'nin gönderilmesi ve bazı futbolcuların kadro dışı bırakılması gibi küçük çaplı, günü kurtarmaya yönelik girişimler değildir. Galatasaray'ı taşıyamayan yönetim de gitmelidir. 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..