Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Kamil Sönmez'i kaybettik

Kamil Sönmez'i kaybettik
 

KAMİL SÖNMEZ'İ KAYBETTİK


Sevilen Sanatçı Kamil Sönmez, beyin kanaması nedeniyle üç gün önce Başkent Üniversitesi İstanbul Sağlık, Uygulama ve Araştırma Merkezi yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu. Maalesef Değerli Sanatçımızı kaybettiğimizi Sabah haberlerinde Fok TV den öğrendik. Çok sevdiğim, Karedeniz şivesiyle Türkülerini zevkle dinlediğim Usta Sanatçımızı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. Allahtan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine baş sağlığı dilerim. Karadeniz müziğinden Türküler seslendiren Türk Halk Müziği Sanatçısı, aynı zamanda sinema ve tiyatro oyunculuğu da yaptı. İlköğretimini Giresun'da tamamladıktan sonra, Ankara Devlet Konservatuarı Opera-Şan bölümüne girdi. 1967–1969 yılları arasında askerlik görevini yaptı. Askerlik sonrası Avni Dilligil Tiyatrosu’nda profesyonel tiyatro oyunculuğuna başladı. Sırasıyla Ankara Sahnesi ve Ankara Kardeş Oyuncular Tiyatrosu'nda çalışmalarını sürdürdü.
Tiyatro’da oyunculuğunu sürdürürken Zülfü Livaneli’nin yapımcılığında ilk plağı olan "İnce Memed - Hekim oğlu" ile şarkıcılığa başladı. Sonra halk türküleri sınavını kazanarak radyoya girdi. Karadeniz Türkülerinin en önemli sanatçılarından biri oldu. Bu sırada sinema filmlerinde de rol aldı.
Kamil Sönmez, 1993 yılından beri Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Halk Müziği korosunda solisttir. 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. 45. Sanat Yılı dolayısıyla arkadaşları tarafından düzenlenen “Kamil Sönmeze Vefa Gecesi Arkadaşları tarafından Bostancı Gösteri Merkezinde yapıldı. Ruhu şad olsun, yeri doldurulamaz bir sanatçıydı.

 

NAHİDE ÇELEBİ

 


  

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..