Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '10

 
Kategori
Güncel
 

Kamu Devrim Muhafızları Güvenliği Operasyonel Oldu

Kamu Devrim Muhafızları Güvenliği Operasyonel Oldu
 

Kamu Müsteşarlığı ve Devrim Muhafızları

Kamuda sadece bilgi toplama yapması için kurulan kamu müsteşarlığı operasyonel oldu. Yani istihbarat çerçevesinde silah alabilir, istihbarat faaliyetlerinde bulunabilir. Jitem ve diğer istihbarat servislerinin devamında başka bir özel birim yapısı oluşturuluyor. Susurluk yapılanması, özel hareket ya da buna benzer adı konulmamış develete bağlı gizli birimlerin ve yapıların yerine artık kamuoyunda bilinen ve bir başkanı olan bir yapı oluşturuluyor.

Bu müsteşarlığın görev tanımı terörizmle mücadele için saha çalışmaları , teşkilatlar arası haberleşmeler, derin analizler ve stratejik politikalar üretmek amacıyla kurulduğu belirtilmesine rağmen operasyonel bir yapıya dönüşmesi ve oluşturulacak ekiplerin bu konularda çalışacak olması develete daha yakın ve birinci elden yönetilen yeni bir birimin oluştuğunu göstermektedir (özel hareket gibi, Jitem gibi, susurluk yapılanması gibi)

Böyle bir yapının oluşturulması ile hükümete polislerden daha yakın, konusunda askeri ve teknik bilgiye sahip, bilişim konusunda uzman olan, ulusal ve uluslararası stratejileri iyi bilen uzmanlardan oluşan ve her türlü operasyon yetkisine sahip bir birim oluştu. Amerika'daki CIA gibi doğrudan hükümete bağlı ve hükümetin her dediğini yapacak İran'daki Devrim Muhafızları gibi bir yapılanma içine gidiliyor. Ortada bir boşluk vardı ve operasyonel olarak o boşluğun bir şekilde doldurulması gerekiyordu.

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..