Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '14

 
Kategori
Eğitim
 

Kamu Yönetimini bitirmek büyük bir mutluluktur

Kamu Yönetimini bitirmek büyük bir mutluluktur
 

Kamu Yönetimi Bölümünü bitirmek her zaman çok büyük bir ayrıcalıktır. Kamu Yönetimi bir Devlet anlayışıdır.


Kamu Yönetimi demek; Devlet yönetiminde pay sahibi olmak demektir. Yani Devlet Kurumlarında her kademede görev alabilmektir. Bu görev en üst düzeyden başlayıp, en alt düzeye kadar inebilmektedir. 

Kamu Yönetimi okuyabilmek için öğrenci öncelikle üniversite sınavına girip, sınavdan çok güzel bir puan aldıktan sonra, öncelikle içinden geçen üniversiteyi ve okumak  istediği Kamu Yönetimi Bölümünü tercih eder. Bu şekilde tercih işleminden sonra sıra ÖSYM'nin yerleştirmesine gelir. ÖSYM tarafından yerleştirilmesi yapılan öğrenci, artık Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi olma şerefine nail olmuştur.  Ancak bu bölüm İİBF çatısı altında bulunmaktadır.

Bu bölümün dersleri ise Kamu Maliyesi, İdare Hukuku, Anayasa Hukuku, Bütçe, Borçlar Hukuku, Kamu Yönetimi, Siyaset Yönetimi gibi daha bir çok derslerdir. Bu dersleri hakkıyla öğrenen bir Kamu Yönetimi öğrencisi, artık bu bölümü bitirme şerefine ulaşır. Bu bölümü bitirebilen öğrenci ise; Eğer Kamuda işe girmek isterse KPSS adı altında bulunan ÖSYM'nin yapmış olduğu merkezi sınava  girmesi gerekir. Bu sınava giren öğrenci ise; sınavda sorulan soruları çok güzel irdeleyerek tek tek cevaplandırarak en yüksek puanı almaya çalışır. KPSS sınavını hakkıyla  tamamlayan bir öğrenci aldığı en güzel puanla artık istediği yeri ve kurumu tercih etmeye başlar. Tercihini yaptıktan sonra ÖSYM bu öğrencinin atamasını yapar. Bu şekilde öğrenci; istediği bir Kamu Kurumunda memuriyet görevine başlamış olur. Birde bunların daha üst bölümleri vardır. Onlarda yine öğrenci KPSS den üst düzey bir puan alması ve bu şekliyle Kaymakamlık, Uzmanlık, Kamu Denetçiliği, Müfettişlik gibi üst düzey kurumların kendi iç yönetmeliklerine göre yapmış olduğu sınava girerler ve bu sınavdan da üst düzey bir puan alarak kurumların yaptığı sözlü sınava girerler. Sınav sonucuna göre atamalar gerçekleştirilir.

               Kamu Yönetimi mezunu bazı öğrenciler ise; İster kendi Üniversitesinde isterse başka üniversitelerde, akademik kariyer yapmaya ve buralarda öğretim görevlisi veya araştırma görevlisi olarak görev alırlar. Kariyerini bu şekilde devam ettirir. Ancak üniversitede görev alabilmesi için öncelikle; ÖSYM'nin yapmış olduğu ALES sınavına girerek, bu sınavdan çok iyi bir puan alması ve üniversitenin Öğretim Görevlisi  veya Araştırma Görevlisi alım ilanını takip etmesi gerekir. Bu şekilde herhangi bir üniversite veya kendi bitirdiği üniversite, öğretim elemanı alım ilanını yaptığı zaman, hemen  başvurusunu yaparak, üniversitenin gerekli gördüğü evrakları hazırlar. Daha sonra üniversiteye veya hangi birime alım yapılacak ise oraya başvurusunu yapar. O birim ise belirli gün ve saatte alınacak bölüm için yazılı ve sözlü sınav yapar. Sınavlar sonucunda başvuru yapanların aldıkları puanlar ilan edilir. Bu puanlar ise en yüksekten aşağı doğru olur. Ve başvuranlar içinde en yüksek puanı alandan başlayarak bir alım işlemi yapılır. Bu şekilde Üniversitedeki görevine başlamış olur.

                Sonuç olarak Kamu Yönetimi Bölümü gerçekten gençler ve yeni yetişmekte olan öğrenciler için çok uygun olan bir bölümdür. Devlette ileri kademelere gelmek isteyenlerin muhakkak tercih etmesi gereken bir bölümdür. Çünkü bu bölümü bitirenler kamuda aklınıza gelebilecek tüm birimlerde en alt kademeden tutun da en üst kademeye kadar çalışabileceklerdir. Ama unutulmaması gereken püf nokta ise; her bölümde olduğı gibi bu bölümde de kişi her yönüyle kendini iyi yetiştirmelidir. Tam bir donanım içinde olmalıdır. Böylelikle önüne çıkan tüm engelleri rahat bir şekilde aşar.  Yani her zaman çok ama çok çalışıp, kendimizi Uluslararası düzeyde en yüksek noktalara getirmemiz bizim için büyük bir kazançtır. Ancak bu şekilde en üst kariyerlere ulaşılabilir. Çalışmadan, mücadele vermeden bir yerlere gelmek kolay değildir. Size üç öğüdüm var. ÇALIŞ, ÇALIŞ, ÇALIŞ 

                Ne mutlu Devleti ve Milleti için çalışanlara. Bu vatan ve millet için alın teri dökenlere.....

                ÇALIŞMAK BAŞARMAKTIR. ÇALIŞ VE BAŞAR........... 
                        
              

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..