Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '10

 
Kategori
Futbol
 

Kanatsız Kartal Uçamaz

Kanatsız Kartal Uçamaz
 

Fotoğraf, Mlliyet gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


Spor Toto Süper Lig' de bu akşam rakip olan Trabzonspor ve Beşiktaş' ın birbirine yakın hikayeleri vardı. Trabzonspor son iki haftada kaybettiği puanlarla sıkıntılı bir sürece girmişti. Beşiktaş ise zorlu bir Avrupa Ligi maçından çıkmıştı. Üstelik bir sürü oyuncusu da sakattı.

Bu şartlarda başlayan maçta üstünlük Trabzonspordaydı. Bodo- mavililer 10. ve 20. dakikalarda bulduğu mutlak pozisyonları gole çevirseydi maç çok daha farklı yerlere gidebilirdi. Trabzonspor, özellikle çizgi halindeki Beşiktaş defansının arasına ve arkasına atılan toplarla pozisyonlar buldu.

İlk yarıda Beşiktaş' ta bazı pozisyonlara girdi. Bunlar elbette cılızdı. Şenol Güneş, ikinci yarıya Yattara yerine Ceyhun ile başlayarak bu atakları da yok etmek istedi.

Beşiktaş ise böyle bir değişikliğe gitmedi. Oysa gitmesi gerekirdi. Neden mi?

Çünkü, öncelikle Beşiktaş bu akşam kanatları neredeyse hiç kullanamadı. Hele sol kanattan neredeyse hiç gelemedi. Sağ beke anlaşılan Hilbert' i iyice monte edecek Schuster. En azından devre arasına kadar. Ancak bu oyuncunun dönüşleri sıkıntı yaratıyor.

Schuster risk alması gereken dakikalarda Ernst' i çıkarıp Bobo' yu aldı. Bu, yanlış sayılamaz. İyi de Bobo, Nobre, Holosko, Tabata bir de bunlara Guti' yi eklersen etti beş. Bu adamlara topu kim taşıyacak. Sol kanat felç.

O yüzden bence Schuster ikinci yarıya İbrahim Üzülmez ile başlamalıydı. Bu oyuncu Beşiktaş' ın ileriye çıkmakta zorlandığı bu gecede kartalın ilacı olabilirdi.

Guti' nin yerine daha dinç bir Necip' i alabilirsiniz. Ama böyle kritik bir maçta Onur gibi genç bir oyuncuya bu kadar ağır bir yük yüklenmez. Bu oyuncuya tecrübe kazandıracağınız maçlar farklı önde olduğunuz maçlardır. Böyle kritik maçlarda bu oyuncuları kurtarıcı olarak sahaya sürmek öncelikle o genç oyunculara zarar verir.

Özetle kanatları olmayan kartal Trabzon' da uçamadı.

Kuddisi Müftüoğlu hata yapmaya müsait bir hakem olarak kafama kazınmış. En azından bendeki intibaı o. Ernst' in golden önceki faula neden olan Burak Yılmaz' a yaptığı harekette görebildiğim kadar Burak ayağını Ernst'e taktı. Ama tabiki bu Beşiktaş' ın mağlubiyetine tek sebep olarak gösterilemez.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..