Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '10

 
Kategori
Güncel
 

Kanser 5 yılda 85 milyon insanı aldı

Kanser 5 yılda 85 milyon insanı aldı
 

Dünya Sağlık Örgütü 2015 yılına kadar koskoca bir ülke nüfusu kadar insanın kanserden öleceğini açıklamış.

DSÖ ile Uluslar arası Kanser Karşıyı Birliğin ortak düzenledikleri DÜNYA KANSER ETKİNLİKLERİ kapsamında yapılan toplantılarda ‘’KANSER ÖNLENEBİLİR’’ olarak belirlenmiş. Ancak kuruluşlar her yıl 12000 den fazla yeni kanser vakasının görüldüğünü 7, 6 milyon kişinin kanserden öldüğünü ve önlem alınmazsa 2015 yılına kadar 85 milyon kişinin kanserden öleceğini belirlemişler.

Kanserin bu denli yaygınlaşmasına karşın; Sigara kullanımının azalması, güneşe daha az maruz kalmak, sağlıklı beslenmek, spor yapmak ve kanseri tetikleyen bazı hastalıklardan korunmakla Dünya genelinde kanser hastalıklarında % 40 kadar bir azalma olabileceğine dikkat çekilmiş.

Bu ne demek oluyor derseniz, artık her konuda daha duyarlı olmamız sivil toplum kuruluşlarının daha aktif kanserle mücadele girişimlerinde bulunmaları yaygın kanser taramaları erken teşhislerle daha kısa sürede daha etkin tedavi yöntemleriyle kansere karşı durmamız gerektiği anlamına gelmektedir.

Sağlıklı yeni nesiller yetiştirmek için hep birlikte çaba gösterelim.

Özellikle üzerinde sık sık durduğum GDO (Genetiğiyle değiştirilmiş organizmalar) konusu çok ama çok önemli bu konu kanserle doğrudan ilişkili. Ayrıca araştırma yaparak bu konu ile ilgili sizleri bilgilendireceğim.

Sağlıklı kalın.

 
Toplam blog
: 39
: 670
Kayıt tarihi
: 30.11.09
 
 

1950 doğumlu. 4 yıl Kimya Mühendisliği eğitimi almış, 1969’dan beri İstanbul'da yaşayan, çağdaş kasa..