Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kanser Sonrası Alınan Memenin Yerine Yenisinin Yapılması Nasıldır?

Kanser Sonrası Alınan Memenin Yerine Yenisinin Yapılması Nasıldır?
 

Kanser Sonrası Alınan Memenin Yerine Yenisinin Yapılması Nasıldır?


Kanser oldukça zorlu bir süreçtir. Kişiyi maddi manevi her yönden etkisi altına almaktadır. Meme kanserini yenen hastalarımızın kendini çok daha iyi hissetmesi ve yenilenmesi için ilk adım meme rekonstrüksiyonudur. Yani alınmış olan meme veya memelerin yerine yenisi yapılarak hastayı her anlamda olumlu etkilemek için çok iyi bir başlangıçtır. Öncelikle meme rekonstrüksiyonu teknikleri çeşitlidir. Silikon protezler kullanılarak veya kişinin kendi dokuları yardımıyla meme rekonstrüksiyonu yapılabilmektedir. Silikon yardımı ile yapılan göğüs estetiği için kanser sonrası silikonun yerleştirilebilmesi için yeterli ddokunun kalıp kalmadığına göre tercih edilmektedir. Yeterli doku kaldı ise göğüs kasının altına silikonlar diğer memenin boyutuna göre eğer iki meme de alınmış ise hastanın istediği boyuta göre silikonlar yerleştirilmektedir.

Tabiki diğer göğüs estetiği ameliyatlarında olduğu gibi silikonlar şekillerine göre ve boyutlarında göre tercih edilmektedirler.
Bu durumda tamamen hastanın isteği ve göğsün o anki durumu göz önünde bulundurulmaktadır. Diğer bir rekonstrüksiyon ise hastanın kendine ait dokuları kullanılarak yapılan meme olmaktadır. Buna tram flebi denmektedir. Bu yöntem hastanın vücuduna uyumsuz olma riskini, enfeksiyon riskini ortadan kaldırmaktadır. Hastanın kendine ait dokular kullanılacağından vücut bu dokuları her halükarda kabul edecektir. Hastanın doku alınmaya en müsait bölgelerinden biri olan karın bölgesi meme rekonstrüksiyonu için en ideal bölgelerdendir. Özellikle doğum yapmış ve karın bölgesinde deri ve yağ fazlalığı olan hastalar için bu işlem oldukça uygundur. Karın bölgesinden göğsün altına uzanan bir yol açılarak kullanılacak kas doku, yağ doku bu yoldan göğse transfer edilmektedir. Karın bölgesindeki dokular bir göğsün oluşmasına oldukça yeterli olacaktır. Hasta böylelikle hem yeni göğüslere sahip olacak hem de karın bölgesindeki fazlalıklardan kurtulmuş olacaktır. Bu operasyon hastaya genel anestezi uygulanarak gerçekleştirilebilmektedir.

Ameliyat süresi 6*-8 saat arasında değişim göstermektedir.
Hasta ameliyattan sonra ortalama 3 gün hastanede kaldıktan sonra hastanın durumuna göre taburcu edilmektedir. Hastanın iyileşme süreci normal bir göğüs estetiği operasyonunda olduğu kadar kolay olmayacaktır. Çünkü hem karın hem de göğüs bölgesinde birçok işlem yapılmaktadır. Ve ameliyat tek bir bölgeye bağımlı olmadığı için de iyileşme süreci buna bağlı bir biçimde değişecektir. Hastanın ameliyattan sonra 10 gün kadar istirahat etmesi önerilmektedir. Daha önce kanser atlattığı için de hastanın daha çok dikkat etmesi gerekmektedir.

 

http://www.drerdemguven.com/kanser-nedeniyle-alinan-memenin-yerine-yenisi-nasil-yapilir

 
Toplam blog
: 26
: 167
Kayıt tarihi
: 06.10.17
 
 

Plastik, Rekonstrüktif, Plastik ve El Cerrahisi Uzmanı, Mikrocerrahi Uzmanı ..