Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '08

 
Kategori
Güncel
 

Kaos ortamı fırsatlara açıktır

Kaos ortamı fırsatlara açıktır
 

AKP kapatılsın ve köy enstitüleri yeniden açılsın lafları ortalıkta dolaşır oldu. AKP gösterilerek başka yerlere vurulmak istendiği açık. Diğer yanda küresel senaryo çok daha geniş boyutuyla işlemekte.

ABD içindeki iki gücün çatışması iyice alevlenecek ileriki dönemde. Bir taraf Avrupayı büyütmek isterken diğer taraf bastırmak derdinde. Ortadoğu ve Asya enerji kaynakları Avrupanın her şeyi. Onları kontrol eden yeni düzenin efendisi olacak. Bu kontrol işi askeri güç gerektiriyor.

Stratejik konumu ve askeri gücü ile Türkiye bu anlamda en önemli ülke. Ama gelin bunu içimizdeki ahmaklara anlatın. Bir çok düşünce grubu ülkeyi kendi ufuksuz hedeflerine çekiştirip duruyor. AKP odaklı görünen kavganın aslında onlarla doğrudan ilgisi yok.

Dünyaya yeniden şekil veriliyor ve bu sırada milletimizin uyutulması lazım. Sözde ülke için didinen pek çok vatansever, dinsever veya başka bir şeyler sever insanlar aslında bu süreçte uyutulmaya yardımcı oluyorlar. Kazanan bu gidişle yine Yahudiler olacak gibi görünüyor. Ama öyle olmayacak.

Yerel politikacılar koltuk ve çıkarlarına bu kadar ve bu şekilde sarıldığı sürece kaos sürer. Ama onlara hadleri bildirilip nefsini ilahlaştırmamış yerel liderlere kulak verilince de her şey tersine döner. Güneş bizi ve medeniyetimizi ısıtır.

Milletin ortak ülkü etrafında birleşmesi için zaman daralıyor. Ama hala iş işten geçmiş değil. Bu ülkü, geçmişten günümüze miras ve tecrübelerle ayaktadır.

Sola sağa çekiştirmeyi bırakıp biraz daha gerçekçi ve bilgi içeren düşünceler üretebilmek için tefekkür etmeye mecburuz.

O yüzden, bırakın siz her bir yerde bilgiç edalarla nutuklar atanları. Ciğeri beş para etmeyende yürek de aramayın.

Ne varsa milletimin özünde var.

Birilerinin gözüne batacak olan da o özdür. O özün sahibi millet, ne zaman ne yapacağını bilir. Onu izlemeye devam ediniz. Bugünlerde konuşmaya niyetli.

 
Toplam blog
: 84
: 1808
Kayıt tarihi
: 28.04.08
 
 

Elektrik mühendisi, "öğretimci", 2 çocuk babası, aslen Kuzey Kafkasyalı, Türk ve Türk'e dair olan..