Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '20

 
Kategori
Sağlık
 

Kapalı Burun Estetiği

Kapalı Burun Estetiği

Burun estetiği ameliyatlarında kullanılan 2 teknik bulunmaktadır. Birisi kapalı teknik diğeri ise açık teknik burun estetiği olmaktadır. Diğerleri teknik değil sadece yöntemdirler. Açık ve kapalı burun teknik burun estetiğinin kendi içlerinde avantaj ve dez avantajları bulunmaktadır.

Açık Teknik Burun Estetiği

Açık teknik burun estetiği ameliyatından kısaca bahsetmek istiyorum. Açık teknikte burun ucu kesilerek burun tamamen açılır bu yüzden açık teknik diye adlandırırız. Açılarak yapılması ameliyatı yapan cerraha daha fazla görüş açısı sağlamaktadır. Burun ucunda bulunan dokular, bağlar kesildiği için ameliyat sonrasında burun ucunda hissizlik olabilmektedir ve güneşe karşı son derece iyi korunmalıdır aksi durumda burun ucunda dikkat çekici derecede iz kalabilmektedir. Burnun deformasyonuna bağlı olarak kapalı tekniğe göre şişlik ve morluklar fazla görülebilmektedir. Ameliyat genel anestezi altında ortalama olarak 2 veya 2 buçuk saat sürmektedir. Bir gece hastanede kalmanız ve ertesi gün taburcu olmanız gerekebilir. Ameliyat sonrası atel ve silikon tamponlar burun iç ve dış kısmına yerleştirilir ameliyattan 7 gün sonra hem atel hem tampon birlikte alınır ve günlük hayatınıza belli şartlar halinde devam edebilirsiniz. Bu şartlardan birkaç örnek vermek gerekirse ilk 2 ay gözlük kullanmamanız gerek, güneşten korumalı ve kesi yeri temiz tutulmalı, doktorunuzun verdiği ilaçlar düzenli kullanılmalı ilk 2 hafta denize girmemeniz gerekmektedir, en önemlisi burun darbelere karşı çok iyi korunmalıdır. İlk iki ay buruna alınacak darbede burun yamulur ve yeniden revizyon ameliyatı olmanız gerekebilmektedir.

a. Kapalı Teknik Burun Estetiği

Kapalı Teknik burun estetiği ameliyatı ile birlikte atravmatik dediğimiz yöntemi kullanarak buruna ve dokulara maksimum saygı duyulmaktadır. Atravmatik Latince kökenli bir kelimedir ve anlamı ise hasar vermeden yapılan yani kibar, narin, ince cerrahi demektir. Kapalı teknik ise burun ucu kesilmeden burun deliklerinin içerisinden kesi açılarak buruna tüm müdahale burun deliklerinin içerisinden yapılmaktadır. Kapalı teknik burun estetiği yapan doktor tarafından açık tekniğe göre görüş alanı daha az olsa da sonuç ve iyileşme sürecine hasta açısından değerlendirme yaptığımız zaman daha kolay bir süreç olmaktadır. Kapalı teknik ve atravmatik yöntem ile birleştirdiğimiz zaman ameliyat olmaktan korkan, şişlik ve morluklarla gezmekten, ağrılı ve sürekli ağrı kesici kullanma gibi durumlardan muaf olursunuz. Burun ucu kesilmedi için burun ucunda his kaybı olmamaktadır ve güneşten korumanız gereken bir iz olmadığı ve dışardan bakan kişilerin ameliyat olduğunuzu anlayacak bir kesi bırakılmadığı için kapalı ve atravmatik teknik burun estetiği ameliyatı tercih edilmektedir. Kapalı burun estetiği ameliyatı genel anestezi altında ortalama olarak 2,5 saat sürmektedir. Bir gece hastanede kalmanız gerekmektedir ve ertesi gün taburcu olabilirsiniz. Ameliyat esnasında burun iç kısmına koyulan tampon ve dış kısmına yerleştirilen atel ameliyattan 7 gün sonra çıkartılır.

b. Kapalı Burun Estetiği Avantajları;

  • Kapalı burun estetiği yaptıranların burundaki herhangi bir kas ya da doku zarar görmez.
  • Burnun dış kısmında kesi olmadığından dolayı, herhangi bir iz kalmaz.
  • Burun içerisindeki yumuşak dokular zarar görmediği için daha doğal bir görünüm elde edilir.
  • Kapalı ve atravmatik teknik sayesinde ödem ve şişliklerin daha çabuk iyileşir.

 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/kapali-teknik-burun-estetigi/

https://www.tasklinik.com/kapali-ve-acik-burun-estetigi-farklari/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..