Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '15

 
Kategori
Futbol
 

Kapkaççı Türkiye uzatmalarda yakalandı

Kapkaççı Türkiye uzatmalarda yakalandı
 

Maça çok doğru başladı milli takımımız. Adeta bir kapkaç taktiği uyguladık. Topun arkasına geçtik, Hollanda'yı karşımıza aldık ve mümkün olduğunca az pozisyon vermeye calışırken de takımca gol arayislarina girdik.

Aslında Fatih Terim bize bu defansif taktiği uygulayacağını kadro tercihinde belli etmişti. Özellikle ortasahada Hakan Calhanoglu-Mehmet Ekici ikilisi yerine Mehmet Topal-Ozan Tufan ikilisini tercih etmesi buna bir işaretti. 

Maç boyu Hollanda'nın 'yalandan' topa sahip olmasına izin verip takımca kontralara kanatlardan Volkan ve Gokhan'ın yardımlarıyla çıkıp gol şansı aradık. Nitekim bu golu 37. dakikada sağ kanattan Gokhan'ın actığı topu Volkan'ın Burak'a indirmesiyle bulduk. 

Fatih hocanın kafasında kurduğu plan her ne kadar iyi işlese de biz seyirciler olarak maçı, golü acaba  ne zaman yiyeceğiz diye izlemekten kendimizi alamadık. Ne yazık ki uzatma dakikalarında Sneijder'in ceza yayindan çektiği şut Huntelaar'a  da çarparak ağlarla bulustu.

Bireysel olarak göze çarpan birkaç performanstan da bashetmek istiyorum. Volkan Babacan'ın maçın başından beri yaptığı doğru çıkışlar ve ceza sahasındaki toplara sahip olması yenilmememizdeki en büyük paylardan biri oldu. Aynı zamanda, henüz 19 yaşıdanki Ozanin gerek toplu, gerek topsuz alandaki etkili oyunu, takımla atağa çıkması, ikili mucadelelerin cogunda galip gelmesi hem bugün hem yarınlar için güzel haber.

O kadar tepkiye rağmen Emre'nin kadroya alınıp da oynatılmamasinı görmezden gelirsek bugünkü maçta milli takım 1 puandan ziyade mücadelesi ile biz taraftarların takdirini kazandi. Ve bu mucadeleyle diğer karşilaşmalardan mutlu ayrilacağimiza bizi inandırdı.

Fikstürümüze baktığımızda 3 maçı kendi evimizde oynayacak olmamız ufaktan da olsa umut veriyor.  Umarız ki evimizde alacağimiz galibiyetlerle gruptan çıkmayı başarırız.

 
Toplam blog
: 4
: 140
Kayıt tarihi
: 23.04.13
 
 

Bu blogta; 14 Ocak 1999'da Bursa'da doğan, akademik hayatında şimdiye kadar başarılı olan, futbol..