- Kategori
- Doğal Hayat / Çevre
Kar yağışı ve M.Ali Birand

ailemle site önünde kar oynadım
Kar yağışı yüreğime su serpti
Geçen gün Kanal D ekranlarında sayın M. Ali Brand haberi sunarken, soğuk kış ve kar geliyor dedi. Cümlelerini; ama bundan korkmaya gerek yok, hatta sevinmek lazım, biraz üşüsek de kuraklıktan çok iyidir” diye tamamladı. O kadar sevindim ki, kar yağacağına mı yoksa bu yağışı bereket ve bolluk kaynağı olarak sevinçli bir haber olarak sunan Brand’ın sunuşuna mı daha fazla sevindim ayırt edemiyorum.
Ne kadar özlemişim, kükremeden, korkutmadan haber sunulmasını. Ekrandan yüzümü kaçırmak zorunda olmadan gönül rahatlığıyla haber izlemeyi.
Sayın Brand teşekkür ederim size ve kanalınıza.
Hayat kışıyla yazıyla güzeldir. Sadece sisli kış sanırım hiç kimse için zevkli değildir, hiç kar yağmaması kuraklık tehlikesi yanında yaşam içinde çok keyifli olmasa gerek. Neyse ki bazı kanalların ve gazetelerin dediği gibi bu yıl yığışlar % de şu kadar az, kuraklık hala geçmedi tarzında haber sunmaktan farklı bir şey yapıldı. Ve ağız tadıyla haberi dinledik.
Sonunda ne oldu biliyor musunuz? karların gerçekten karın yağdığı yerlerin beyaza boyandığı Pazar sabahı dışarı çıkıp ailecek kar topu oynadık.
Hayat güzeldir, kimse kendine sıkıntı üretmesin.
Kimsesizlere, çaresizlere, fakirlere yardım etmek şartıyla.
Muammer MURAT 17.2.08