Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '11

 
Kategori
Mizah
 

Kara çarşaf-Harika giysi

Kara çarşaf-Harika giysi
 

Sinirli Selim ve Silikon Hüsnü nün çarşaflı halleri


Sinirli Selim le Silikon Hüsnü aynı mahallenin kapı komşuları idi. Selim beye asabi mizaçlı olduğu için Sinirli Selim, Hüsnü beye de yumuşak ve saf huylu olduğu için mahalleliler Silikon Hüsnü lakabını yakıştırmışlardı. Selim beyin haşmetli evinin yanında Hüsnü beyin külüstür evi yer alırdı. Sinirli Selim bol gelirli olduğu için dar gelirli Silikon Hüsnü' yü işe giderken cafcaflı arabasına almaktan sadistçe büyük bir zevk alırdı. Çünki eskiden ikisi de fakir aile çocukları idi ve Hüsnü onun fakir kalan okul ve çocukluk arkadaşıydı. 

Güneşli güzel bir pazar günüydü. Bu birbirinden hiç ayrılmayan iki arkadaş gazete almak için çarşıya giderken mecburen kahvenin önünden geçiyorlardı. Kahve müdavimleri kahvehane önü kaldırıma masa ve sandalye çıkarmış etrafı gözlüyorlardı. Her zaman olduğu gibi onları da "uzakta kara göründü " misali açılmış gözlerle izleyip fısıldaştılar.. Ateş sahasından çıkınca Sinirli Selim patladı: 

Sinirli Selim : Hüsnü bu adamların her seferinde bu pis bakışları beni öldürüyor. Sanki hayatlarında hiç insan görmemişler. 

Silikon Hüsnü: Başka işleri yok abi. Ona buna bakarak vakit savıyorlar. 

Sinirli Selim: Senin söylediğin de laf mı? Benim neyime bakıyor bu dürzüler? Aklıma süper bir fikir geldi. 

Silikon Hüsnü: Hayrola abi ! 

Sinirli Selim: Bundan sonra kahvenin önünden geçerken ikimiz de kara çarşaf giyeceğiz. Merak etme çarşafların parası benden. 

Silikon Hüsnü sırıtır. 

Sinirli Selim: Ciddi ol çünki ben ciddiyim. İslam milleti işte bu yapışkan bakışlı heriflerin gözlerinden sakınmak için hanımlarını çarşafa sokuyorlar. Şimdi kalın kafan anladı mı? Bence kara çarşaf harika bir giysi. Giyeni bu pis bakışlardan koruyor... Sevdim kara çarşafı! Demek çarşafsız kadın olsak geçerken gözleriyle her yanımızın çıplak röntgenini çıkaracaklar.Bakışları adamın ciğerine kadar işliyor. İnsanların büyük şehirlere akın etmesinin bir sebebi de bu. Bu pis bakışlardan dedikodulardan kaçıyorlar. Büyük şehirlerde kim kime dum duma, karışıp gidiyorlar. 

Silikon Hüsnü: Peki abi seni gözlüklerinden tanırlarsa ne olacak? 

Sinirli Selim: Yani bu heriflerin bakışlarından ömür boyu kurtulamayacak mıyım? Sinir ettin beni Hüsnü! Ben çarşaf giyeceğiz dediysem giyeceğiz demektir. 

Silikon Hüsnü: Tamam abi sinirlenme sen ne dedin de ben yapmadım? Çarşafları giyeriz birer de yakışıklı fotoğraf çektiririz. 

Akın Tekin 

Sosyolog Çevreci Yazar 

www.akintekin.com 

 
Toplam blog
: 37
: 478
Kayıt tarihi
: 10.02.09
 
 

09.06.1944 Gürün doğumluyum. İst. Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji mezunuyum. Uzun yılla..