Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '08

 
Kategori
Dünya
 

Kara ülkenin kara bahtlı halkları.

Kara ülkenin kara bahtlı halkları.
 

AÇLIK


Afrika kıtası ve orada yaşayan insanlara hep bir sempati duymuşumdur. Ne bir Afrikalı tanırım nede bir Afrika ülkesi görmüşlüğüm. Dedim ya içimde hep bir sempati duymuşumdur bu kara bahtlı, kara talihli insanlara. Medyadan ya da bize yansıtıldığı biçimde izlediğimiz kadarıyla; Bir deri bir kemik, kaderlerinin karalığına rağmen mağrur, kara yüzlerine inat ışıl ışıl parlayan gözler. İşte bende Afrika denilince ilk çağrışım yapan bunlar. Uğradıkları saldırılara, soykırım eylemlerine, sömürgeleştirilip iliklerine kadar sömürülen kara derili bahtsız Afrika mağrur halkı. İç kargaşalıklarla uğraşmanın, açlık ve sefaletin yıkımından, sömürge izlerinin silinme çabasına, ırk ayrımının utancına kadar nelere reva görülmüş Güney Afrikalı ünlü şarkıcı Miriam Makeba gibi kendi ülkesince bile tahammül görmemiş insanların kıtası şimdi de onca olumsuzluklarına biyolojik savaş şüphesi ile gündeme geliyor. Bu iddiaya göre Zimbabwe; Ülkedeki kolera salgınını bir biyolojik savaş yöntemi olarak Batı'nın çıkardığını iddia etti. Bunuda Enformasyon Bakanı *Sikhanyiso Ndlovu'nun; Salgının ABD ve eski sömürgeci İngiltere'nin ırkçı "biyolojik-kimyasal savaşı" olarak yaptığı açıklama destekliyor. Biyolojik savaş, *Dr.Levent Tunalı’ ya göre; Patojen mikroorganizmalar biyolojik olarak üretilen biyo-aktif maddeler insan, hayvan ve bitkilerde ölüm ve hasar meydana getirmek amacıyla, tarihin eski çağlarından beri kullanılmıştır. Günümüzde biyolojik savaş kapsamında kabul edilen bu hastalık yapıcı veya öldürücü ajanlar artık terörist gruplar tarafından da bir tehdit unsuru olarak kullanılmaya başlanılmıştır. Diye ifade ediliyor yine Dr.Levent Tunalı şöyle devam ediyor; Biyolojik savaş kullanıldığı şöyle anlaşılıyormuş; İnsanlarda hızla artan ateş, öksürük ve ishal durumlarının görülmesi.

Zimbabwe son zamanlarda kolera salgınlarında büyük can kayıbı vermiş bir ülke ve kolera salgınlarında ishal vakalarının artışı hep bilinen bir durum. Bu tek başına biyolojik savaşın varlığını ispatlar mı bilinmez belki. Asıl soru işareti bu sorun oraya çıkmadan günler önce böyle bir salgının olası sonuçlarının yine Resmi Herald gazetesince "İngilizler tarafından Zimbabve halkına yapılan soykırım vari bir saldırı" olduğunu belirterek devamla. "Kolera, Amerikalı ve Batılı müttefiklerinden destek alan tövbe etmez eski sömürgeci gücün hesaplı ırkçı terörist saldırısıdır." Açıklamasının ve yine aynı gazetenin; Amerikan büyükelçisinin, hastalığın yayılmasını bekledikleri yönündeki açıklamasının şüphe doğurduğunu belirttiği haberinin satır aralarında gizli değil mi?

Kimsenin kimseye kıymadığı bir dünya özlemi ile, tüm insanlığın her türlü savaş kavramından ve saldırısından uzak kalmasını dileyerek sözlerimi bitiriyorum.

*Resmi Herald gazetesi,


*Bilkent Universitesi - Saglık Merkezi

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..