- Kategori
- Futbol
Karanlık Denizli'ye Güiza Işığı! Dnz: 0-FB:2

Alex hopladı, Güiza TOPladı...
Turkcell Süper Lig'in daha başında, ilk haftanın son maçında garip bir maç izledik yine. Nedense böyle gariplikler hep Denizli'de oluyor. Benzer olayları diğer haftalarda yapacaklar mı bakalım? Hiç sanmıyorum.
Fenerbahçem, Denizli'ye her geldiğinde, bu sefer canlı izleriz Kanaryaları, diye niyetleniyoruz, ama her seferinde maç öncesi haksız ve diğer büyüklere asla yapılmayan farklı uygulamalardan dolayı vazgeçiyoruz. Bu maçtan önce de öyle oldu. Normalde 5-10 Liraya satılamayan biletler tam 100 Lira oldu. 750 kişilik yer ayırmışlar ve sıkı sıkı önlemler alınmış. Sanki Şampiyonlar Ligi Final Maçı...
İyiki de gitmemişiz. Onca parayı verip gece yarısı oralarda rezil olacaktık.
" Gece Yarısı Expresi" filmi nasıl unutulmuyorsa bu gece yarısı maçı da asla unutulmayacak. Aynen 2006'da yaşatılan rezalet gibi ve Denizlispor hala ligde, her sezon son hafta paçayı kurtarıyor. Jeneratörü bile olmayan şehrin takımı, onca zenginliğe rağmen...
Kağıt molası, su molası derken elektrik molasını da soktular yeşil sahalara...
TFF, Denizli maçlarını gündüz oynatsın! Aynı skandal, ihtimali az olsa bile bir daha yaşanmasın!
Belki diğer şehirlerde yaşayanlar tüm şehrin karanlıkta kaldığını filan düşünebilirler, öyle birşey yoktu, sadece stad ve çevresi karanlığa gömüldü, yoksa şehir pırıl pırıl yanıyordu (Biz balkondan öyle gördük.) ve Güiza'nın golleriyle havai fişeklerin aydınlığına büründü.
<ımg alt="" src="http://www.fenerbahce.com/img/2009/08/10/arayaelek.jpg" width="660" height="250">
http://www.fenerbahce.com/haber/34904/horozu-okcu-otturdu/?ref=ABM3
Maç öncesi Denizlispor Başkanı hakemlere ve kaptanlara çiçek verdi ve fotograf çektirdi. Bülent Uygun'a özendi zaar. Bizim başkanla muhabbet etmeseler de soğuk görünmüyorlardı. Aziz Başkan'ın sakinliği de dikkat çekiciydi, "Yine belaya çattık, ayıkla pirincin taşını mı?" diyordu acaba? Diğer asbaşkanlar da tedirgindi, tabi ki biz de.
Gelelim bir garip maça:
Daha rakibe top değmeden "dakka bir, golll birrr!" oldu. Alex'in pası Güiza ile açılışı yaptı. Güiza, golünü dün İtalya kampında antrenmanda ölen Espanyol takımı kaptanı ve eski takım arkadaşı Dani Jarque'ye yolladı. Maça çıkarken kollarına siyah bant takmalarını rica etmiş Güiza. Maçtan sonraki konuşmasında arkadaşının eşinin 8 aylık hamile olduğunu söyledi ve sabır diledi. Allah rahmet eylesin, daha 26 yaşındaymış. Dün Gaziantep'de de yeni transfer Keita yığıldı yere, ama çabuk atlattı.
Golden sonraki ilk 20 dakika süper oynadı Fenerbahçe, paslar yerini buldu, top kaybı diğer takımlara oranla çok azdı. Fazla yorulmadan istediklerini sahaya yansıttılar. Biz de rahat rahat izledik ekran karşısında. Kaçan fırsatlar vardı, 3 kez Alex kaçırdı, Dos Santos ve Kazım kaleci ile burun buruna geldiler. Zaten Kaleci Özden'in Fener maçları bol gollü oluyor, bu maçta az oldu, sevinmiştir.
İkinci yarı takım gevşemeye başladı. Yeni teknik direktör Erhan Altın hamlesini yaptı, biz de Daum'dan karşı hamleyi bekledik ama nasip olmadı. 58. dakikada oyun durdu hem de tam 40 dakika. Elektrik kesilmiş (!) Jeneratör de yetersizmiş, biz de inandık. "Lambaya Püff de! " diye manşet atmışlar ve stadyumda dağıtmışlar. Ne tesadüf! Bilmişler lambanın söneceğini. Ama Fener'in ışığını söndürmeye güçleri yetmedi, yetmez de zaten. İki takım arasında dağlar kadar fark var. Horozlandıkları ile kalıyorlar hep ve her seferinde bizim Kanaryalar Çilli Horoz'a "kışşşttt!" diyor.
Oyunun tekrar başlaması ile Fenerbahçe yine aldı sazı eline, dinlenmiş ve serinlemiş olarak. Bir-iki tehlike yaşadı kalemiz, Güray girdikten sonra. 0:1 lik sonuç beni mutlu etmeyecekti, çünkü lige lider başlamak fırsatı vardı elimizde. İyi başlamak, sezonu iyi bitirmek için gerekliydi, henüz rakipler de kötüyken.
87. dakika yine şaltere bastı Güiza, aydınlandı bütün stat sevinç çığlıklarıyla! Uzatmaların da 3 dakikalık uzatması vardı, dün, bugün olmuştu ve ligin en uzun maçı olarak tarihe geçecekti.
Biz yine Fatih Terim'e dua edelim, Çarşamba akşamı Milli Maç olmasaydı bugün yeniden geçecektik ekran karşısına, yine kesiliverirdi elektrikler...Kim bilir?
Kanaryaların yıldızı, geçen yılın "Şamaroğlanı" Güiza oldu. Erman Hoca 4 yıldız verdi ama ben 5 yıldız veriyorum. Daum, onu "Gol Kral'ı" yapacak, ilk haftadan belli oldu.
Alex her zamanki gibi 10 yıldız, her pozisyonda katkısı var. En kötü maçı böyle olsun! Kazım ve Dos Santos bölüm bölüm iyi oynadılar. Kazım biraz şımarıktı. Bilica ve Önder iyiydiler, ama Bilica hep risk alıyor, aşırı güven zarar verebilir. Vederson önde iyi değil, son vuruşlarda yetersiz. Uğur Boral daha iyiydi. Gökhan Gönül de var birşey. sakatlık olabilir, yine de iyiydi. Emre'yi unuttum, o da süper bu sezon. Henüz sezon başı, daha da iyi olacaklar oynadıkça.
Takım aynı takım, farkı yaratan Hoca. Geçen yıl 16. sıradan başlamıştık.
Haftaya Sivasspor maçı var hem de Kadıköy'de. Eski Sivas'ın yerinde yeller esiyor. Bu yıl ilk ona girerse büyük başarı olur.
Yerimiz garantili...
Ne Çiftetelli, ne Kolbastı, sakin sakin Harmandalı!
Tüm futbolseverlere yeni sezon hayırlı-uğurlu olsun!
Gözümüz gönlümüz futbola doysun!
Sevgiler!ımg>