Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '09

 
Kategori
Ankara
 

Karayalçın’a öneriler 2: Gökkuşağı’nı yıkmayın, müze yapın.

Karayalçın’a öneriler 2: Gökkuşağı’nı yıkmayın, müze yapın.
 

Fotoğraf: Aydın Tiryaki, 7-3-2008, Ankara


Ankara’da Gökçek döneminde yaratılan harikalardan biri Bahçelievler’de Eskişehir yolu üzerinde yaptırdığı Gökkuşağı’dır.

Bu bir deneme-yanılma projesiydi ve sonu hüsran oldu.

Gökkuşağı yapılmadan, yapılırken ve açılırken kötü bir proje olduğu hep söylendi. Gökçek bunların hiçbirini dinlemedi ve orasını açtı. Ne kadar büyük hata yapıldığını “yanılma” bölümü gösterdi. Ancak “deneme” bölümü için yapılan harcamalar bizim vergilerimizden çıkmıştı.

Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olunca Gökkuşağı ile ilgili ne yapacağını bilmiyorum. Bu konuda ciddi bir önerim olacak: Gökkuşağı müze olsun.

Üniversitelerin Şehir Planlama Bölümü öğrencileri bu müzeyi gezerler ve “Bir büyükşehirde bir proje nasıl yapılmamalı”, bunun örneğini görürler.

Ankara’ya gelen yerel yöneticiler burayı ziyaret ederler ve belediyelerinde neler yapmamaları gerektiğini gerçek bir örnek üzerinde görürler.

Gökkuşağı içindeki mekanlarda, yapılmadan önce ve yapımı sırasında buraya kimsenin gelmeyeceği konusunda basında çıkan yazılar sergilenir. Müzenin adı “Ankara Gökkuşağı Kötü Şehircilik Müzesi” olur.

Burası bir müze yapılırsa, yıllardır boşu boşuna durup eskiyen Gökkuşağı gerçek amacına uygun bir şekilde değerlendirilmiş olur.

Ankara, 15 Şubat 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..