Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

Kardeş katliamı

Kardeş katliamı
 

Artık daha fazla kan dökülmemesinin tek yolu Türk İslam Birliği'dir.


Özbeklerin yaşadığı köylere baskın düzenleyen Kırgızlar, çok sayıda evi ateşe verdi. Kırgızistan’ın güneyinde başlayan çatışmaların şiddetlenerek arttığı bildirildi. Üst düzey bir Kırgız askeri yetkili, Celalabad bölgesindeki Suzak köyünde Kırgız saldırganlarca 30 Özbek’in öldürüldüğünü açıkladı. Yine bir Özbek köyü olan Dostuk’un da Kırgızlarca ateşe verildiği belirtildi, ancak ölü-yaralı olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi. Oşi’deki çatışmalarda bir Pakistanlının öldüğü, 15’inin de yaralandığı açıklandı. Kırgız-istan Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Murafaddin Sakimov, Ahıska Türklerine ait dört evin yakıldığını bildirdi. 75 bin Özbek, sınırların açılmasının ardından Özbekistan’a geçti.

CELALABAD’A DA SIÇRADI

Çatışmalar, ülkenin üçüncü büyük şehri Celalabad’a sıçrarken kentteki televizyon binası ateşe verildi. Özbek asıllı iş adamı ve eski milletvekili Kadircan Batırov’a ait Kırgız Özbek Üniversitesi binası da kundaklandı; şehirde birçok dükkan ve iş yeri ateşe verildi. Çatışmaların artması üzerine Özbeklerin de silahlanmaya başladığı ve köylerinin giriş çıkışlarına barikatlar kurduğu ifade ediliyor. Durumun kontrol altına alınamaması üzerine Avrupa Komisyonu bölgeye insani yardım uzmanı gönderme kararı aldı. Türkiye ise Kırgızistan’a 200 bin dolar değerinde tam donanımlı ambulas aracı gönderdi. 11 Hazirandan bu yana süren çatışmalarda 113 kişi ölürken, 1247 kişi yaralandı. Resmi olmayan rakamlara göre ölü sayısı 500’ü, yaralı sayısı 2 bin 500’ü aştı.

Gerginlik 20 yıl öncesine dayanıyor

Kırgızistan’da iktidar değişikliklerine ve iç kargaşaya yol açan olaylar nisan ayında başladı. Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev’in istifa edip Belarus’a sığınmasının ardından 19 Nisanda önce Bişkek’teki Mayevka köyünde yaşayan Ahıska Türklerine, ardından Tokmok kentinde Uygurlara ait evler ateşe verildi. 13 Mayısta, Calalabad’da Özbek asıllı eski milletvekili Kadircan Batırov’a ait evler ateşe verildi. 1 Haziranda, Oş eyaletinde, Kırgızistan ile Özbekistan sınırında yaşayan köylüler arasında ortak araziler yüzünden gerginlik çıktı. Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra 60 yerleşim birimindeki sınır meselesi hâlâ çözülemedi. 20 yıldır Kırgızistan’da Özbeklerin yoğun yaşadığı yerleşim biriminde bulunan Özbekistan tankları nisan ayında ülkeden çıkarıldı. Özbek tankları köyden ayrılırken, Kırgız plakalı otomobillerin üzerinden geçti. 11 Haziranda ise çatışmalar başladı. kaynak: http://www.turkiyegazetesi.com

Kardeş kardeşi, müslüman müslümanı neden öldürür bir düşünelim.

Kırgızistan ve Özbekistan bağımsızlıklarını kazandıktan sonra kendi içlerinde çatışmaya başladılar. Oysaki iki kardeş ve müslüman ülkenin yapması gereken birlik olmaktır. Allah müslümanların nasıl bir yapıda olması gerektiğini Kuran'da bildirmiştir:”Şüphesiz Allah, Kendi yolunda, sanki birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak çarpışanları sever.” (Saf Suresi, 4) diyor. Dünyada müslüman kanı oluk oluk akıyor bunun tek nedeni Allah'ın ayette bildirdiği gibi birlik olunmamasındandır. Filistin, Irak, Doğu Türkistan, Afkanistan, Çeçenistan binlerce kardeşimiz şehit oldu dünya çoğu zaman bu zulümlere göz yumdu ya da seyirci kaldı. Oysaki Türk islam Birliği olduğunda İttihad-ı İslam olduğunda bunların hiçbiri olmayacak tam tersine refah, bolluk, barış, kardeşlik olacaktır. Kimse bırakın öldürmeyi burnunu bile kanatamayacaktır. Bu birliği istemek her müslümana farzdır istememek ise haramdır. Zaten istenmediğinde neler olduğunu görüyoruz, Allah karşılığını veriyor.

Her müslüman bu birlik için dua etmeli, her ortamda dile getirmelidir.

http://www.cozumturkislambirligi.com/

 
Toplam blog
: 145
: 1324
Kayıt tarihi
: 08.11.09
 
 

Dünyaya sevginin hakim olması için iyilerin ittifak etmesi gerektiğine inanıyorum. Sevgi, şefkat,..