Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Karışık kış sebzeleri yemeği

Karışık kış sebzeleri yemeği
 

Kışın yetişen sebzeler kütür kütür çiğ olarak veya salatası yapılarak da yenilir ama dişleri sert sebzeleri kesmeye müsait olmayanlar kış sebzelerini karıştırıp, pişirerek de yiyebilirler. Bunun için şu sebzeleri kullanabiliriz. Şalgam, yer elması, lahana, kırmızı havuç, turuncu havucu karıştırarak güzel bir yemek elde edebilirler ve kış sebzelerinin faydalarından mahrum olmamış olurlar. Sebze ile yetinmeyenler için de üzerine köfteleri koyarak aynı tencerede pişirebiliriz. Düdüklü tencerede pişirirsek sebzeler az suda pişerek her yanı eşit yumuşaklıkta pişer ve lezzetleri artar.

Malzemeler:

2 tane şalgam

3 tane yer elması

2 tane kırmızı havuç

2 tane turuncu havuç

1 tabak doğranmış lahana

2 tane kuru soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

1.5 tatlı kaşığı iri tuz

2 tatlı kaşığı toz şeker

1 veya 1,5 çay bardağı su

1 çorba kaşığı kurutulmuş maydanoz veya yarım demet yaş maydanoz

5-6 tane kurutulmuş biber

Üzeri için:

Arzuya göre köfte

Yapılışı:

Önce köfteleri hazırlayın, köfteleri yapmak arzuya bağlıdır, koymasanız da olur.

Lahana ve soğan hariç tüm malzemeleri minik küpler biçiminde doğrayın. Lahanaları uzunlamasına doğrayın, soğanları yemeklik doğrayın.

Tüm sebzeleri düdüklü tencereye koyun, üzerine tuz, toz şeker, zeytinyağı, kuru biberleri, kuru veya yaş maydanozları, suyu koyun. Sebze malzemelerinin üzerine köfteleri koyun ve düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Buhar çıktıktan sonra ocağı kısın ve sebzeleri pişirin.

Yemeklerin pişme ayarları düdüklü tencerelerin eski ya da yeni model olmasına göre değişebilir. Eski tencerelerde 25 dakikada pişer, yeni düdüklü tencerelerde ise 15 dakikada pişebilir.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..