- Kategori
- Yemek - Mutfak
Karışık meyveli komposto

Dışarıdan eve geldiğinizde sofraya oturana kadar serinlemek ve karnınızın açlığını gidermek için çeşitli yaz meyvelerinden yapılmış komposto içebilirsiniz. Kırmızı erik, çilek, vişne, şeftali gibi meyveleri karıştırıp pişirirken içine kabuk tarçın, karanfil, limon veya limon tuzu koyarsanız müthiş bir aroma elde etmiş olursunuz.
Daha sonra yapılan kompostoyu soğutarak içmeli ki lezzeti daha da artsın. Ayrıca kompostoyu böreklerin, pilavın, makarnanın yanında da tüketebilirsiniz.
Komposto, meyveyi dişleriyle çiğ çiğ yiyemeyenler ve mide hastaları için de ideal bir besindir. Kompostonun suyu ise lezzetli bir meyve suyudur ve yaz içeceği olarak kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
Arzu ettiğiniz kadar karışık meyve ( çilek, vişne, şeftali, kırmızı erik)
2 su bardağı toz şeker
2 adet limonun suyu veya 4-5 adet iri limon tuzu(suyun miktarına göre adedi artabilir.)
4 tane kabuk tarçın
10 tane karanfil
Yapılışı:
Tüm meyvelerin çöpleri ve şeftalilerin çekirdekleri ayıklandıktan sonra şeftaliler dilimlenir. Eriklerin ve vişnelerin çekirdeklerini çıkarmazsanız da olur çünkü görüntüsü daha tok durur.
Bir tencereye bolca su konulur, şeker katılır ve karıştırıldıktan sonra meyveler, tarçın kabukları, karanfiller ve limon suyu konularak malzemeler kaynatılır ve su kaynayınca ocak kısılarak meyveler bir müddet haşlanır.
Meyveler yumuşayınca ocak kapatılır, komposto soğumaya bırakılır ve soğuyan komposto buzdolabına kaldırılarak iyice soğutulur.
Meyveli komposto iyice soğuduktan sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun.