Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '13

 
Kategori
Güncel
 

Karnını gösterme, memeni asla!

Karnını gösterme, memeni asla!
 

Uzun bir aradan, deyim yerindeyse bir bebek dünyaya getirme molasindan sonra, birkaç dakikalik yazi yazma vakti bulur duruma geldigimden, yeniden baslar gibi yapiyor; Temmuz ayi boyunca Türkiye'de gördüklerim, göremediklerimle ilgili bir kaç noktaya deginmek istiyorum.

Türkiye'de anne olmak demek...

Daha dogar dogmaz kendini borç bataginda bulan bebegine bir gelecek çizmenin zorluklarini ilk saniyeden itibaren yasiyor olmak demektir.

“Ben yetistirecegim” diye çiktiginiz yolda, baba-anneannelerin el atmasinin kaçinilmaz oldugunu bilmek, buna içten içe sinirlenmek, o sinirle belki sütünden bile olmak demektir.

Sadece onlara da degil, bebek bezinden bile alinan verginin-ki lükse giriyor-ona geri dönmedigini görerek içten içe küfürü basmak demektir.

Bebegini söyle gögsünü gere gere emzirememek demektir, “meme”nin yaradilis amacinin besin degil de teshircilik oldugunu sananlarin yaninda; ancak mücadele demektir yine de onlara inat!

Sokakta yürüyememek demektir pusetle birlikte, kaldirimlarina park edilmis arabalardan ya da yalnizca kaldirima çikamamaktan. Zaten bir engelliye, bir pusetliye düsmandir belediye.

Karsidan karsiya geçememek demektir, yesili bir türlü yayaya yanmayan isikta, zaten çogu kösede ya isik yoktur ya da saygi isiga!

Seyahat edememek demektir gönlünce, evine hapsedilmek istenmektedir anne üstü kapali; çünkü tiklim tiklim otobüslerde yer yoktur ona pusetiyle birlikte, zaten çikamaz bile o yedi katli otobüse!

Diyelim ki atlattiniz tüm bunlari, zaten herkesin arabasi vardi ki siz de onlardan biriydiniz, atladiniz vardiniz gideceginiz yere, oturdunuz bir çay bahçesine, hadi diyelim acikan bebeginizi bile beslediniz size aç kediler gibi bakan bakislarin önünde, geldi mi çocugun kaka sirasi...

Bebeginin altini degistirememek demektir iste annelik.

Nereye kardesim? Koca adama bile hizmet vermekte zorlanan pis kokulu tuvaletlerin hangi birine gireceksiniz? Kaç tane bebek bakim odasi gördünüz bugüne kadar havaalanlari disinda?

Kaçina, “oh be, temizmis” diye bebeginizi soktunuz?

Dedim ya sokaklarin anneye de bebege de haram oldugunu bile bile yasamak demektir annelik.

Tüm bunlarin bilinçli yildirmalar oldugunu anlamak demektir.

Emirle gelen üç evladi da evinde büyüt, sakin disari çikma, kocan yokken sokaklarda dolasma,

“Kimse görmesin ne göbegini, ne bebegini” dayatmalarina karsi durmak ve karsi duracak yeni nesli yetistirmek demektir.

Ve nihayetinde,

Bebegin bir gülümsemesine aldanmak, bir seylerin degisecegine umutlanmak demektir.

Annelige dair eklenecek daha çok sey var ama,

Bilmem anlatabildim mi tatilde basima gelenleri?

 

Barselona, Agustos'13

 
Toplam blog
: 5
: 814
Kayıt tarihi
: 20.06.12
 
 

Hayat, egitim, tarih, siyaset, bilim, sanat, insanlik, utanç, savas, baris, Avrupa, para, çikar, ..