Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '16

 
Kategori
Futbol
 

Karşıyaka’ya Bir Puan Yetecek Mi?

PTT 1. Lig’de Denizlispor ile Karşıyaka arasında oynanan Ege derbisi, iki takımın da düşme hattında olmasından dolayı daha fazla önem kazanmıştı. Maç öncesinde Karşıyaka 22 puanla ligin son sırasında bulunurken Denizlispor ise 29 puanla 16.sırada yer alıyordu.

İki takım da konumlarından dolayı maça temkinli başladılar. Ancak dakikalar ilerledikçe daha organize olduğu görülen Denizlispor, Karşıyaka kalesinde tehlikeler yaratmaya başladı.

Denizlispor’a kıyasla futbolcuların aralarındaki uyumsuzluk oldukça net gözüken Karşıyaka ise maça bir puan hedefiyle çıktığını daha maçın başında belli etti. Nitekim yeşil- kırmızılılar koskoca ilk yarıda tek pozisyona girebildiler. Denizlispor ise biraz dikkatli ve son vuruşlarda biraz becerikli olsa rahatlıkla en az iki farklı üstünlük sağlayabilirdi.

Aynı durum ikinci yarıda da devam etti. Fakat Karşıyakalı futbolcuların ikinci yarıda özellikle defans anlamında yere daha sağlam bastıkları ve doğru işler yaptıkları görüldü. Yine de pozisyona giren taraf hep ev sahibi Denizlispor’du. Karşıyaka sadece 77.dakikada Gökhan Ünal ile inanılmaz bir gol kaçırdı. Gökhan Ünal gibi bir futbolcunun o pozisyonda daha hızlı olması gerekirdi.

Maçın geneli çok zevksiz geçmesine rağmen son bölüm daha hareketli geçti. Denizlispor bu bölümde çok net pozisyonlar buldu fakat özellikle Leandro kötü vuruşlarla bunları değerlendiremedi.

Bu arada Karşıyakalı Diarra’nın Recep Niyaz’a müdahalesi net penaltıydı fakat hakem bu penaltıyı vermedi.

Geçen hafta evinde zorlu Giresunspor’u mağlup eden Karşıyaka’nın, doğrudan rakibi Denizlispor karşısında planını bir puan üzerine kurması ne kadar doğruydu? Bu elbette tartışılacaktır. Karşıyaka teknik ekibi büyük ihtimalle olaya ‘’ iki haftada dört puan kazandık ‘’ gözüyle bakıyor. Fakat sonuçta Karşıyaka’nın da, Denizlispor’un da sıralamadaki yerleri ve aralarındaki puan farkı değişmedi.

Elbette Denizlispor’un kaybı daha fazla. Çünkü Horozlar eğer kazansalardı 1461 Trabzon’u altlarına alacaklardı.

Evet kabul ediyorum, artık bir puan bile çok önemli. O nedenle iki takımın da başlangıçta temkinli davranmasını anlayabiliyorum. Ama Denizlispor maçı kazanmak adına bir şeyler yaptı. Karşıyaka ise hiçbir şey yapmadı. Kaf Kaf’ın bu futbolu ilerisi için ne kadar ümit verdi? Düşme hattındaki doğrudan rakibinle puanları paylaşmak Karşıyaka adına acaba ne kadar karlı oldu? Karşıyaka bu şekilde ligde kalmayı başarabilir mi?

Elbette bu lig her şeye gebe bir lig. Ancak umarım yeşil- kırmızılılar bu iki puanı daha sonra çok aramazlar.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..